Krievijas ārlietu ministrs asi reaģē uz Eirovīzijā «nozagtajiem» punktiem (80)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs asi reaģējis uz Eirovīzijas dziesmu konkursā Krievijas pārstāvei Dinai Garipovai nepiešķirtajiem punktiem no Azerbaidžānas.

Kā vēstī aģentūra «ITAR-TASS», pēc tikšanās ar Azerbaidžānas kolēģi Elmaru Mamadjarovu Lavrovs paziņojis, ka šis gadījums nepaliks bez atbildes.

«Tas, ka Krievijas pārstāvei nozagtas desmit balles, mūs neiepriecina,» sacījis Lavrovs.

Viņš otrdien stāstījis, ka pēc sarunas ar Mamadjarovu panākta vienošanās, ka pēc tam, kad tiks noskaidroti apstākļi saistībā ar Azerbaidžānas valsts televīziju, tiks veiktas darbības, lai šī «mulsinošā akcija nepaliktu bez atbildes».

Mamadjarovs savukārt norādījis, ka šis balsojuma «detektīvstāsts» tiks atšķetināts.

«Par Krievijas dalībnieci nobalsoja daudz cilvēku. Tas patiešām ir detektīvstāsts,» sacījis Azerbaidžānas ārlietu ministrs, piebilstot, ka šo mīklu, kur pazudušas Krievijas izpildītājai piešķirtās balsis, šķetinās valsts televīzija

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs devis rīkojumu veikt izmeklēšanu, kāpēc Eirovīzijas dziesmu konkursā Krievijas pārstāvei Azerbaidžāna balsojumā nav piešķīrusi nevienu punktu.

Krievija Azerbaidžānas dziedātājam Faridam Mamadovam piešķīra maksimālo punktu skaitu 12, ļaujot viņam ierindoties otrajā vietā aiz dānietes Emelijas de Forestas. Savukārt Krievijas dziedātāja Dina Garipova konkursā palika piektajā vietā.

Kā norāda amatpersonas, Azerbaidžānas oficiālā žūrija paudusi atbalstu Krievijas dziedātājai. Azerbaidžānas valsts televīzija izteikusi minējumu, ka notikusi krāpšanās ar balsojumu.

Azerbaidžānas vēstnieks Krievijā Polads Bulbuloglu atklājis, ka Alijevs devis rīkojumu veikt izmeklēšanu par šo nedraudzīgo gājienu un pārskaitīt balsis. Bulbuloglu paudis pārliecību, ka daudzi Azerbaidžānas iedzīvotāji nobalsojuši par Krievijas dziedātāju, kurai no Baku vajadzēja saņemt desmit punktus.

Azerbaidžānas valsts televīzijas direktors Kamils Gulijevs norādīja, ka punktu nepiešķiršana Krievijai Eirovīzijas dziesmu konkursā ir pamats nopietnām bažām. «Mēs no sirds ceram, ka šis incidents nemetīs ēnu uz Krievijas un Azerbaidžānas tautu brālīgajām attiecībām,» sacīja Gulijevs.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu