Krievijas ārlietu ministrs draud «Euronews» par ziņām no Ukrainas (634)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien Minhenē piedraudējis Eiropas ziņu telekanālam «Euronews» par ziņas virsrakstu, ka, balstoties uz avotiem, nolaupītu ukraiņu aktīvistu «spīdzinājuši krievi».

«Es būtu ļoti piesardzīgs attiecībā uz informāciju no avotiem, pat tādā cienījamā kanālā kā «Euronews», kur Krievijai ir 17% akciju,» paziņoja Lavrovs.

LETA jau ziņoja, ka piektdien tika atrasts pirms astoņām dienām pazudušais Ukrainas opozīcijas aktīvistu mobilo patruļu jeb tā dēvētā Automaidana dalībnieks Dmitro Bulatovs, kurš ticis spīdzināts un smagi piekauts.

Piektdien televīzijā pārraidītajos kadros 35 gadus vecais smagi cietušais aktīvists stāsta, ka 22.janvārī Kijevā ticis sagūstīts.

Uzbrucēji viņu situši, spīdzinājuši, nogriezuši viņam daļu auss un rokās dzinuši naglas.

Vēlāk Bulatovs ticis pamests mežā ārpus Kijevas. Ceturtdien viņam izdevies nokļūt kādā ciematā, no kurienes viņš sazinājies ar draugiem.

«Viņi mani sita krustā, pienagloja, nogrieza man ausi, grieza sejā,» televīzijai «5 kanal» stāstīja aktīvists, kura apģērbu vēl klāja asinis. «Paldies Dievam, esmu dzīvs.»

«Es šobrīd labi neredzu, jo visu šo laiku sēdēju tumsā,» viņš piebilda, norādot, ka uzbrucējus nav redzējis, taču viņi runājuši ar krievu akcentu.

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone piektdien apliecināja, ka ir satriekta par Ukrainas opozīcijas aktīvistu spīdzināšanu un nolaupīšanu, un pieprasīja saukt vainīgos pie atbildības.

Komentāri (634)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu