Krievijas iedzīvotāji Latviju uzskata par trešo naidīgāko valsti pasaulē (140)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tinou bao, CC BY-SA 2.0

Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka pret Krieviju visnaidīgāk noskaņotās valstis ir ASV, Gruzija, Latvija, Lietuva un Igaunija, liecina Levadas centra veiktās aptaujas rezultāti.

38% aptaujāto Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka Krievijai visnaidīgākā ir ASV, 33% par tādu uzskata Gruziju.

Krievijai nedraudzīgāko valstu saraksta pirmajā pieciniekā iekļuvušas arī Latvija, kuru par naidīgu Krievijai uzskata 21% aptaujāto, Lietuva (par naidīgu Krievijai to uzskata 17% aptaujāto) un Igaunija (par naidīgu Krievijai to uzskata 16% aptaujāto Krievijas iedzīvotāju).

Salīdzinoši pagājušajā gadā veiktajā aptaujā par visnedraudzīgāko valsti Krievijai tika atzīta Gruzija, tā uzskatīja 41% aptaujāto, bet ASV pērn ierindojās otrajā vietā ar 35%.

Atbildot uz jautājumu, kuras valstis aptaujas dalībnieki uzskata par Krievijas tuvākajiem draugiem un sabiedrotajiem, pirmajā vietā ierindojusies Baltkrievija (46%), bet otrajā - Kazahstāna (31%), kam seko Ķīna, Ukraina un Vācija.

Komentāri (140)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu