Krievijas kosmosa kuģis nonāk mēŗķī pa «īsāko ceļu» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Starptautisko Kosmosa staciju (SKS) trešdien sasniedzis iepriekšējās dienas vakarā startējušais Krievijas kosmosa kuģis «Sojuz» ar trīs cilvēku lielu starptautisko apkalpi.

Sešus mēnešus ilgās misijas komandieris ir Krievijas kosmonauts Fjodors Jurčihins. Savukārt viena no abiem borta inženieriem ir ASV astronaute Karena Naiberga, bet otrs - itāļu astronauts Luka Parmitāno, kas pārstāv Eiropas Kosmosa pārvaldi.

Pateicoties īpaši izvēlētajai orbītai, «Sojuz» sasniedzis SKS tikai sešās stundās, lai gan parasti šis ceļš prasa divas diennaktis.

Iepriekš šāds «īsais ceļš» izmantots reti, jo tas rada papildus slodzi uz astronautu ķermeņiem.

Taču šogad viens šāds lidojums jau veikts, un Krievija izlēmusi to atkārtot, cerot, ka šādu praksi turpmāk varēs padarīt par ierasto procedūru SKS sasniegšanai.

Kosmosa kuģis no Baikonuras kosmodroma startēja otrdien plkst.23.31 pēc Latvijas laika, bet SKS tam bija jāsasniedz jau trešdien plkst.5.16.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu