Krievijas lidsabiedrību «Aeroflot» apsūdz pasažieru drošības apdraudēšanā (8)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SJByles, CC BY-SA 2.0

Maskavas Šeremetjevas lidostas pilotu arodbiedrība otrdien apsūdzēja Krievijas nacionālo lidsabiedrību «Aeroflot» par pasažieru dzīvību apdraudēšanu, peļņas nolūkā pārāk daudz stundu nodarbinot cilvēkus, jo īpaši pilotus.

Šeremetjevas Pilotu asociācija paziņoja, ka Krievijas lielākā aviokompānija nodarbina «nogurušus pilotus, kas var aizmigt jebkurā brīdī».

»«Aeroflot» alkatības dēļ ļoti apšaubāma ir pilsoņu drošība,» paziņoja arodbiedrība.

Krievijas nacionālā lidsabiedrība uz aģentūras AFP lūgumu komentēt arodbiedrības paziņojumu tieši neatbildēja, bet tās preses dienests elektroniskajā vēstulē norādīja, ka «pasažieru un lidojumu drošība ir «Aeroflot» augstākās prioritātes».

Nelielās reģionālās aviokompānijas Krievijā ir bēdīgi slavenas ar slikto lidojumu drošības kvalitāti, tomēr «Aeroflot» pēdējā laikā ir veikusi pasākumus, lai uzlabotu savu tēlu, par ko ir saņēmusi vairākus apbalvojumus par pakalpojumu sniegšanu Austrumeiropā.

«Aeroflot» tirgus daļa Krievijas gaisa satiksmē ir 40%, kas ir krietni mazāk nekā padomju laikos, kad tā sevi bija pasludinājusi par pasaulē lielāko aviokompāniju.

2006.gadā «Aeroflot» pieņēma jaunus standartus un kļuva par lidsabiedrību alianses «SkyTeam» dalībnieci. «SkyTeam» tagad «Aeroflot» lidmašīnu parku raksturo kā «vienu no modernākajām, jaunākajām un straujāk augošajām» lidmašīnu flotēm Eiropā.

Savu tēlu «Aeroflot» šogad spodrināja, kļūstot par oficiālo futbola kluba «Manchester United» pārvadātāju.

Pati lidsabiedrība ir paziņojusi, ka pirmā no Krievijas aviokompānijām ir iekļauta Starptautiskās Gaisa satiksmes asociācijas Darbības drošības audita reģistrā un tās sertifikāts 2013.gadā ir apstiprināts piekto reizi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu