Krievijas pareizticīgā baznīca rosina rīkot referendumu par homoseksuālu attiecību aizliegumu (92)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas pareizticīgā baznīca piektdien nākusi klajā ar ierosinājumu rīkot referendumu par homoseksuālu attiecību aizliegumu.

Kā skaidroja baznīcas pārstāvis Vsevolods Čaplins, sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vairāk nekā trešdaļa Krievijas iedzīvotāju homoseksualitāti uzskata par slimību. Pēc baznīcas ieskatiem, tas apliecina, ka Krievijas sabiedrība ir gatava atgriezties pie homoseksuālu attiecību aizlieguma, kas bija spēkā padomju laikā.

«Nav nekādu jautājumu par to, ka sabiedrībai šis jautājums būtu jāapspriež, jo mēs dzīvojam demokrātijā,» norādīja baznīcas pārstāvis. «Tādēļ tieši mūsu ļaužu vairākumam, nevis ārvalstu varām vajadzētu lemt par to, kas būtu jāuzskata par kriminālpārkāpumu un kas nē.»

Čaplins arīdzan apgalvoja, ka vairumā valstu homoseksuālas attiecības tiek uzskatītas par noziegumu.

«Esmu pārliecināts, ka šādi seksuāli kontakti būtu pilnībā jāizslēdz no mūsu sabiedrības dzīves,» viņš uzsvēra. «Ja mēs spēsim to panākt ar morālu spiedienu, jo labāk. Taču, ja mums vajadzēs izmantot likuma palīdzību, tad būtu jāpajautā cilvēkiem, vai viņi tam ir gatavi.»

Padomju Savienībā homoseksuālas attiecības tika kriminalizētas 1934.gadā. Krievija šo aizliegumu atcēla 1993.gadā, taču homoseksuāļu tiesību stāvoklis Krievijā joprojām nav uzlabojies.

Krievijas valdība izpelnījusies daudzu rietumvalstu kritiku par likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū. Saistībā ar šo likumu vairākkārt izskanējuši aicinājumi boikotēt nākamā gada Soču olimpiskās spēles.

Ziemas olimpiskās spēles Krievijas pilsētā Sočos notiks no 7. līdz 23.februārim. Šīs būs 22.ziemas olimpiskās spēles, kā arī pirmā Olimpiāde, kuru rīko neatkarīgā Krievija pēc PSRS sabrukuma.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vairākkārt uzstājis, ka geju un lesbiešu tiesības Krievijā tiek aizsargātas, bet norādījis, ka homoseksuāļu savienībās nedzimst bērni, kas ir liela problēma valstī, kuru skārusi demogrāfiskā krīze.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu