Krievijas policija konfiscējusi gleznu ar sieviešu apakšveļā tērptu Putinu (85)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas galerijai konfiscēta satīriska glezna, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins attēlots sieviešu apakšveļā.

Policija to uzskatīja par likumpārkāpumu, lai arī neatsaucās uz konkrētu likumu.

Putins bija uzgleznots pieguļošā negližē sukājam matus premjerministram Dmitrijam Medvedevam, kurš ietērpts krūšturī un apakšbiksēs.

Turklāt policija konfiscēja gleznu, kurā Krievijas Pareizticīgo baznīcas galva attēlots ar aptetovētu torsu, kā arī vēl divas, kas izsmej «homoseksuālisma propagandas» aizlieguma atbalstītājus, sacīja galerijas darbinieki.

Sanktpēterburgas deputāts Vitālijs Mironovs, kurš vienā no darbiem bija attēlots līdzās geju simbolam - varavīksnes karogam -, uzskata, ka zīmējumi esot nepiedienīgi un «izteikti pornogrāfiska rakstura».

Policija informēja, ka gleznas pirmdien esot konfiscējusi divās dzīvokļa istabās iekārtotā galerijā. Tā nepaskaidroja sīkāk, taču Krievijā pastāv likums, kas aizliedz aizskart varas iestādes. Maksimālais sods par šādu pārkāpumu ir viens gads cietumā.

Sanktpēterburga bija viena no pirmajām Krievijas pilsētām, kas izdeva likumu pret «geju propagandas» izplatīšanu.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu