Krievijas sporta ministrs pārliecināts par NHL hokejistu dalību Soču OS (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko vietējiem masu medijiem paudis pārliecību, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji piedalīsies 2014. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos.

Kā zināms, šomēnes paredzēta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un NHL pārstāvju tikšanās, kurā abas puses diskutēs par iespējamo pasaules spēcīgākās līgas spēlētāju dalību Sočos.

«Domāju, ka iespēja nelaist NHL spēlētājus uz Olimpiādi nav reāla,» atzinis Mutko. «Pirmkārt, paši hokejisti vēlas spēlēt Sočos. Viņu pusē ir arī NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA).»

Tikmēr, pēc Mutko teiktā, NHL vadībai esot daudz jautājumu un prasību gan Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK), gan IIHF. Galvenais līgas mērķis esot iegūt pēc iespējas lielāku finansiālo un komerciālo labumu, atļaujot hokejistiem piedalīties Olimpiādē.

NHL komandas Vašingtonas «Capitals» galvenais treneris Edams Outss uzskata, ka pasaules labākās līgas spēlētājiem nebūtu jāstartē savu izlašu sastāvos gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs.

«Nedomāju, ka NHL spēlētājiem ir vieta olimpiskajās spēlēs. Hokeja kvalitātes ziņā tas ir izcili, ka šādi meistari piedalās Olimpiādē. Taču es uzaugu, cenšoties iekļūt un spēlējot Toronto «Maple Leafs» sastāvā, nevis Kanādas izlasē. Pat nezināju, ka tāda eksistē,» pastāstījis Outss.

Lēmums par NHL spēlētāju dalību Sočos, visticamāk, tiks pieņemts maijā. Kā zināms, pēc NHL vadības un NHLPA janvārī noslēgtā kolektīvā līguma ratificēšanas, līgas spēlētāju dalība Olimpiādē kļuva par diskusiju iemeslu.

Gaidāmās ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7. līdz 23. februārim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu