Krievijas telekanāli ziņās izmanto «25.kadra» metodi (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Krievijas televīzija izmanto daudzas manipulatīvas tehnoloģijas, bet Ukrainas Drošības dienesta (UDD) informācija par «25.kadra» metodes lietošanu Kremļa telekanālu ziņu pārraidēs pilnībā apstiprinājusies, vēsta Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

«Mēs vakar sazinājāmies ar, teiksim tā, specifiskas struktūras vadību, kas veic ļoti detalizētu informācijas telpas - kā mūsējās, tā Krievijas - monitoringu. Šie puiši ir konstatējuši, ka Krievijas televīzija pielieto daudzas manipulatīvas un cita veida tehnoloģijas,» norādīja Timčuks.

«Kremļa masu dezinformācijas līdzekļi manipulē ar pilsoņu apziņu. Tehnoloģija ir novecojusi, nav ļoti efektīva, bet kompleksā ar citiem informatīvi psiholoģiskās iedarbības līdzekļiem var būs ļoti efektīva,» norādīja centra vadītājs.

Kā pierādījumu saviem apgalvojumiem Timčuks publicējis kāda Krievijas telekanāla «ziņu» sižetu, kur ceturtās minūtes 34.sekundē var pamanīt kadru ar uzrakstu «aizdedzināja labējais sektors», bet ceturtās minūtes 57.sekundē - kadru ar uzrakstu «cilvēkus nogalināja banderieši».

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu