Krievu burātājs pabeidz 102 dienu ilgo ceļojumu apkārt Antarktikai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu burātājs un piedzīvojumu meklētājs Fjodors Koņuhovs šodien iekuģoja Austrālijas dienvidrietumu ostas pilsētā Olbani, pabeidzot 102 dienu ilgo ceļojumu vienatnē apkārt Antarktikai.

Tādejādi Koņuhovs kļuvis par pirmo cilvēku, kas vienatnē apkuģojis sasalušo kontinentu uz dienvidiem no 45. paralēles, vēsta ekspedīcijas organizētājs Bobs Viljamss. «Viņš jūrā pavadīja 102 dienas, 35 minūtes un 50 sekundes,» atklāj Viljamss, piebilstot, ka 56 gadus vecais krievu piedzīvojumu meklētājs jūtas lieliski, kaut arī pēdējo diennakti nav gulējis, cīnoties ar spēcīgu vēju un izvairoties no kuģiem.

Koņuhova 14 000 jūras jūdžu garais ceļojums sākās janvārī, kad viņš ar savu 25 metrus garo jahtu «Alije Parusa» izkuģoja no Olbani ostas. Ceļā viņš burāja garām trīs kuģošanai visbīstamākajiem zemes ragiem - Austrālijas Lūvina zemesragam, Dienvidamerikas Horna ragam, un Āfrikas Labās cerības ragam.

Ceļojuma laikā Koņuhovs cīnījās ar milzu viļņiem, ledus aukstu gaisa temperatūru un par mata tiesu izvairījās no sadursmes ar vali.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu