Krievu profesoram iebildumi pret iebrukumu Ukrainā maksā amatu (102)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstamajam krievu vēsturniekam un reliģiju speciālistam Andrejam Zubovam drīzumā, domājams, nāksies šķirties no Maskavas Starptautisko attiecību institūta filozofijas katedras profesora vietas, jo viņš uzrakstījis asu rakstu, kurā iebildis pret Krievijas politiku Ukrainā, otrdien ziņo krievu mediji.

Zubovs rakstā Kremļa politiku pret Ukrainu salīdzinājis ar nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera savulaik piekopto politiku, uz ko institūta vadība reaģējusi, pieprasot viņam atstāt profesora amatu.

Katedras vadītājs pat neesot slēpis, ka Zubova «pensionēšanās» tieši saistīta ar viņa rakstu, kas 1.martā publicēts laikrakstā «Vedomosti».

Savā rakstā vēsturnieks, brīdinot savus līdzpilsoņus, norāda: «Mēs esam uz starptautisko līgumu sistēmas pilnīgas sagraušanas, ekonomiskā haosa un politiskās diktatūras sliekšņa.»

Zubovam esot piedāvāti divi viņa atbrīvošanas varianti - «pēc paša vēlēšanās» un «ar pantu». Viņš atteicies parakstīt iesniegumu par atbrīvošanu no amata, un trešdien vēsturnieks izsaukts pie prorektora.

Vienlaikus Zubovs paudis pārliecību, ka viņa atlaišanas iniciatori nav meklējami institūta vadībā, bet gan Krievijas politisko līderu vidū.

Viņš piebildis, ka pēdējo gadu laikā visa Krievija kļuvusi par vietu, kur nedrīkst brīvi paust savus politiskos uzskatus.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu