Krievu pusaudzis Sirotkins noslēdzis līgumu ar F-1 komandu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tikai 17 gadus vecais krievu pilots Sergejs Sirotkins oficiāli noslēdzis līgumu ar finansiāli nomocīto Pirmās formulas (F-1) komandu «Sauber», apstiprinājusi vienība.

Pirms vairāk nekā mēneša «Sauber» vienojās ar trīs Krievijas organizācijām - Starptautisko Investīciju korporācijas fondu, Ziemeļrietumu Krievijas federācijas attīstības valsts fondu un Aviācijas tehnoloģiju nacionālo institūtu - par tās nākotnes nodrošināšanu F-1.

Lai arī vēlāk izskanēja informācija, ka Krievijas investori tomēr nepiedalīsies komandas atbalstīšanā, līgums ar Sirotkinu noslēgts partnerattiecību vienošanās gaitā ar Aviācijas tehnoloģiju nacionālo institūtu.

Jāizceļ, ka šī institūta vadītājs ir sportista tēvs Oļegs Sirotkins.

Krievu pilots F-1 sacensībās varēs debitēt nākamajā sezonā.

Sirotkins, kura kontekstā pēdējā laikā saņemtas daudzas nievājošas piezīmes, tostarp no esošajiem F-1 pilotiem, šobrīd sacenšas «Formula Renault 3,5» čempionātā.

«Sauber» šobrīd ir parādā naudu «Ferrari» par dzinēju piegādi. Itāļi jau solījuši drīzumā motorus nepiegādāt, ja netiks segtas parādsaistības, turklāt «Sauber» komanda ir parādā arī riepu ražotājam «Pirelli».

«Sauber» komandu šosezon pārstāv vāciešu pilots Niko Hulkenbergs un Estevans Gutjerress no Meksikas. Pirmais šosezon ticis pie septiņiem kopvērtējuma punktiem, taču jau izteicis gatavību drīzumā pārcelties uz kādu no vadošajām čempionāta komandām, bet Gutjerress pie kopvērtējuma punktiem nav ticis.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu