Krīgers kļuvis par Edmontonas «Oilers» galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Edmontonas «Oilers» jauno galveno treneri trešdien apstiprināts Ralfs Krīgers, vēsta klubs.

Maija vidū «Oilers» kluba vadība pieņēma lēmumu nepagarināt līgumu ar līdzšinējo galveno treneri Tomu Reniju, kurš komandu vadīja iepriekšējās divas sezonas, tomēr ne reizi nespēja ar to iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr 52 gadus vecais Krīgers pēdējās divas sezonas pavadīja kā Renija palīgs.

Krīgers kopš 1998. gada bija Šveicas valstsvienības galvenais treneris. Šo amatu viņš pameta pēc 2010. gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm, kur Šveices hokejisti izcīnīja astoto vietu.

Krīgera augstākais sasniegums pasaules čempionātos ar Šveices izlasi bija izcīnītā ceturtā vieta 1998. gadā. Savukārt olimpiskajās spēlēs labākais sasniegums Šveices izlasei Krīgera vadībā bija sestā vieta Turīnas Olimpiādē 2006. gadā.

«Oilers» komanda aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā 82 spēlēs tika pie 74 punktiem, ieņemot pirmspēdējo, 14. pozīciju Rietumu konferencē.

«Oilers» vienība Stenlija kausa izcīņā pēdējo reizi spēlēja 2006. gadā, kad tā spēja iekļūt finālā, kur gan zaudēja Karolīnas «Hurricanes» hokejistiem.

Kā ziņots, maija sākumā līgumu ar «Oilers» komandu parakstīja Latvijas jaunais uzbrucējs Kristiāns Pelšs.

19 gadus vecais Pelšs ar «Oilers» komandu parakstījis līgumu uz trijiem gadiem.

Noslēgtās vienošanās nosacījumi paredz, ka klubam Pelšs nebūs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, ja «Oilers» viņu vēlēsies izsaukt vai nosūtīt zemāk. Tas notiks līdz brīdim, kamēr Pelšs NHL nebūs aizvadījis vismaz 160 spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu