Krīgers Pasaules Banku salīdzina ar kapračiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Komentējot Pasaules Bankas (PB) ieteikumus vēl lielākai izdevumu samazināšanai, lai iegūtu papildus līdzekļus, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LABS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers PB salīdzina ar kapraču komandu.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «100. pants» Krīgers Latviju salīdzināja ar slimnieku, kurš guļ slimnīcā. Taču tā vietā, lai domātu, kā šo slimnieku ārstēt, ierodas kapraču komanda, kas iesaka, kā viņu ārstēt, domājot par savām interesēm.

Tomēr viņš norādīja, ka uz visiem PB priekšlikumiem jāskatās tādā attīstībā, kā attīstās valsts. Viņaprāt, ir pozīcijas, kur šos papildus līdzekļus var iegūt sabiedriskajā sektorā.

Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle norādīja, ka darba devējiem pašreiz ir ļoti liels izaicinājums – samazināt darbinieku algas vai atlaist tos. Viņa atgādināja, ka Latvija nav atrauta sala, bet gan ir Eiropas Savienības dalībvalsts un tai ir jākonkurē ar algām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu