Krīgers: valdība ignorē sociālo dialogu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) kategoriski iebilst [s:24814], portālu «Apollo» informēja LBAS pārstāve Sanita Lorence.

«Tā ir absolūta sociālā dialoga ignorance un kārtējais varas mēģinājums robus valsts budžetā aizpildīt uz atsevišķu darbinieku kategoriju rēķina. Finanšu krīzes risinājuma atslēga ir valdības rokās, un tā ir vienīgi strukturālā reforma, kas dos vislielāko naudas ieguvumu, taču valdība to neveic,» uzsver LBAS prezidents Pēteris Krīgers.

Atbilstoši Starptautiskās darba organizācijas 1982. gada Darba attiecību izbeigšanas konvencijas, kura Latvijai ir saistoša, 12. pantam darba ņēmējam, ar kuru izbeigtas darba attiecības, saskaņā ar valsts tiesību aktiem un praksi ir tiesības uz atlaišanas pabalstu vai citu darba uzteikuma pabalstu, kura apmērs ir atkarīgs no darba stāža un algu līmeņa, un to izmaksā tieši darba devējs vai to izmaksā no fonda, kas izveidots no darba devēja iemaksām, norāda LBAS. Līdz ar to, izmaksājot darbiniekam atlaišanas pabalstu, darba devējam ir pienākums ņemt vērā darbinieka nostrādāto laiku uzņēmumā, uzsver arodbiedrības.

Tāpēc piedāvātie grozījumi, kas paredz noteikt atlaišanas pabalstu vienas mēnešalgas apmērā, ir pretrunā ar Latvijai saistošajām starptautiskajām tiesību normām, uzskata LBAS.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu