Krūmane: ātrie kredīti ir kā sērga, sekas ir briesmīgas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

[s:36555] ir tāda kā sērga visā Eiropas Savienībā, ne tikai Latvijā, var pat teikt, globālā mērogā, tā intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzīst Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja (FKTK) Irēna Krūmane.

Viņa uzskata, ka ļoti svarīgi būtu klientus šajā ziņā izglītot.

«Es domāju, ka arī šī joma būtu jāregulē. Daudziem tas nepatiks, un arī mani kolēģi pirms dažiem gadiem uz to raudzījās skeptiski, bet pirms pāris gadiem nebija daudz šo kredītu devēju firmu. Kādas piecas vai desmit. Tagad šīs firmas ir simtos, varbūt pat tūkstošos. Internetā var redzēt, ka uz vienu adresi ir reģistrētas desmitiem firmu ar viena burta atšķirību nosaukumā. Mums nāk sūdzības. Cilvēki, nebūdami izglītoti, viegli iekrīt. Agresīvā reklāma, kas nāk uz mobilajiem tālruņiem, pastkastēm, darbojas ļoti spēcīgi. Jā, reklāmā tiek palaists džingls – aizņemies atbildīgi, bet tie riski ir ārkārtīgi lieli. Tas var radīt ļoti lielu sociālo sprādzienu. Bankās ir aizņemties grūtāk, bet viņi dod bez izziņām, bez itin nekā, un galvenokārt tieši mazturīgie ir tie, kas iekrīt. Viņi aizņemas nelielas summas, bet ar to augļošanu izraisītās sekas ir briesmīgas. Šīs firmas iesaista pat bērnus, skolēnus sūtot reklāmas uz telefoniem, pakļaujot riskam,» tā Krūmane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu