Krusta ceļa gājienā piedalās ap 1000 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Krusta ceļa gājienā Rīgā šodien piedalās apmēram 1000 dažāda gadagājuma cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Gājiena sākumā tiek nests krusts, aiz tā iet vairāku kristīgo konfesiju vadības pārstāvji - Romas katoļu baznīcas Latvijā arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, kardināls Jānis Pujats un citi.

Gan krustu, gan baznīcu vadītājus, sadevušies rokās, «sargā» vairāki desmiti Krusta ceļa norisē iesaistītie cilvēki

Gājiens sākās ar Romas katoļu baznīcas Latvijā arhibīskapa Stankeviča uzrunu. Viņš sacīja: Krusta ceļš palīdz cilvēkiem atbrīvoties no egoisma čaulas, savukārt Dievs caur Krusta ceļu parāda mums, ka viņš ņem dalību cilvēku ciešanās. Katoļu baznīcas arhibīskaps dalījās ar savu līdzšinējo pieredzi Krusta ceļos, norādīdams, ka tajos pavadītais laiks paiet nemanot un ka tie dod apņēmību sekot Kristum. Stankevičs uzsvēra, ka caur Krusta ceļu Dieva mīlestība ienāk cilvēku sirdīs.

Pirms gājiena pulcējoties pie Sv.Jēkaba katedrāles, dalībnieki klausījās dziesminieka Kaspara Dimitera dziesmas un arī paši dziedāja līdzi.

Vēlāk Bastejkalnā Krusta ceļa dalībnieki varēja vērot Kristus ceļa uz krustā sišanu Golgātā pirms aptuveni 2000 gadiem atainojumu.

Pašlaik Krusta ceļa dalībnieku pulcējas Brīvības pieminekļa laukumā un uzklausa garīgo vēstījumu tāpat kā citās gājiena pieturvietās.

Kā novēroja aģentūra LETA, gājiena laikā neatliekamā medicīniskā palīdzība tika sniegta kādai vecāka gadagājuma sievietei, kura bija paklupusi un guvusi sejas un roku sasitumus. Līdzcilvēki palīdzēja paklupušajai sievietei piecelties.

Kā jau ziņots, Krusta ceļa gājienā dodas vairāku konfesiju kristieši no daudzām Rīgas draudzēm. Krusta ceļu ap plkst.14.30 Doma laukumā noslēgs Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Gājienā ir desmit apstāšanās stacijas dažādās Vecrīgas vietās, kur paredzētas apceres, garīgi, muzikāli un teatrāli uzvedumi, kā arī mācītāju uzrunas un meditācijas.

Krusta ceļš («Via Crucis») ir viena no populārākajām ticīgās tautas tradīcijām Romas katoļu baznīcā, kas mūsdienās guvusi lielu ievērību un atsaucību arī citās konfesijās. Pasākums ir ne tikai Jēzus dzīves pēdējo notikumu piemiņa, bet arī gājiens, kurā ticīgie lūdz par savu tautu un valsti.

Lielās piektdienas svinīgais gājiens Rīgā ir noticis jau piecus gadus, un tā popularitāte kristīgo draudžu un Rīgas iedzīvotāju vidū ir ievērojami augusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu