Kubaņas krievi izpērk Krimas veikalus (335)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Krimas aneksijas pussalu pārpludinājuši kaimiņu reģionu krievi, kas veikalos izpērk lētās preces, piektdien vēsta radio «Brīvība».

Augstais pieprasījums pēc Krimas precēm ir saistīts ar jūtamo cenu starpību, jo Krievijas Federācijā produktu, apģērba, apavu un būvmateriālu cenas ir ievērojami augstākas.

Īpaši jūtama ir alkohola un tabakas izstrādājumu cenu un kvalitātes atšķirība. To dēļ Kubaņas iedzīvotāji met slinkumu pie malas un ir ar mieru prāmī šķērsot Kerčas šaurumu.

Vietējos iedzīvotājus šādas «šoptūres» neiepriecina. Krimas iedzīvotāji jau ir saskārušies ar realitāti, kurā preces kļūst jo dienu, jo dārgākas.

Arī pensionāri neslēpj vilšanos.

«Izrādās, ka mums cenas dažām precēm ir zemākas, arī gaļai un būvmateriāliem. No šejienes uz Kubaņu ved prom visu, ko vien var. Preces no tās puses ved, bet tās ir dārgākas! Kaut kā tas viss ir nepareizi,» lasāms vietējos forumos.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Komentāri (335)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu