Kubicu «Lotus Renault GP» komandā aizstās Haidfelds

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Pirmās formulas (F-1) komanda «Lotus Renault GP» trešdien paziņoja, ka Roberta Kubicas, kurš Andoras rallija sacensībās cieta smagā avārijā, aizvietotājs būs pieredzējušais vācu pilots Niks Haidfelds.

Kā ziņots, Kubica vēsturiskā Andoras rallija sacensībās piedalījās ar «Škoda Fabia» automašīnu «Super 2000» klasē, tomēr jau pirmajā ātrumposmā avarēja. Gūto savainojumu dēļ Kubica varētu izlaist visu šī gada F-1 pasaules čempionātu.

«Lotus Renault GP» komanda kā Polijas braucēja aizvietotāju piesaistījusi Haidfeldu, kurš pagājušajā nedēļā demonstrēja labu sniegumu komandas treniņbraucienos Heresas trasē Spānijā.

33 gadus vecais vācu autosportists, kurš bija Kubicas komandas biedrs no 2006.līdz 2009.gadam «BMW Sauber» vienībā, kopā piedalījies 172 sacīkstēs savā 11 gadus ilgajā F-1 karjerā.

«Es vēlētos atgriezties Pirmajā formulā citādos apstākļus, tomēr esmu pagodināts, ka man dota šāda iespēja,» pastāstīja Haidfelds. «Viss notika tik ātri, bet uz mani labu iespaidu atstāja komandas infrastruktūra un cilvēku apņēmība.»

«Esmu labi apradis ar mašīnu, kas ir diezgan inovatīva. Esmu ļoti motivēts un nevaru sagaidīt, kad sāksies sezona,» piebilda vācu autosportists.

Tikmēr «Lotus Renault GP» komandas vadītājs Ēriks Buljē izteicās, ka pieņemt lēmumu par Kubicas aizvietotāju nebija grūti.

«Komandai pēdējās nedēļas ir bijušas ļoti smagas un mums nācās ātri reaģēt uz notikušo,» pastāstīja Buljē.

«Mēs devām Nikam iespēju sevi pierādīt Heresā, un viņš uz mums atstāja ļoti labi iespaidu. Viņš ir ātrs, pieredzējis un tehniski ļoti zinošs sportists, kurš izprot šo auto un sniedz mums vērtīgu informāciju pēc treniņbraucieniem,» piebilda Buljē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu