Kuksikam 28 punkti, Latvija uzvar nervozo Nīderlandi (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē šodien savā laukumā tikās ar Nīderlandes valstsvienību.

Fotogalerija

Uzvaru ar rezultātu 85:70 izcīnīja Latvijas valstsvienība. Latvijas izlasē 28 punktus guva Rihards Kuksiks, bet Dāvis Bertāns pretinieku grozā sameta 16 punktus.

Spēli sekmīgāk iesāka mājinieki, panākot 8:0, bet viesi spēja pietuvoties un samazināt starpību. Ceturtdaļas otrajā pusē rezultāts pirmo reizi bija neizšķirts 16:16, bet pēc mirkļa viesi panāca jau +1, tomēr pēc spēlētām desmit minūtēm uz tablo bija līdzsvars - 22:22.

Otrā ceturtdaļa iesākās ar Nīderlandes basketbolistu gūtiem punktiem, bet jau pēc brīža laukumā sākās arī pirmie asumi spēlētāju izpildījumā, kas gan ātri tika apslāpēti ar abpusējām nesportiskajām piezīmēm. Nīderlandes basketbolisti diezgan ātri sasniedza piezīmju normu, kas laukuma saimniekiem ļāva iekrāt pārsvaru - ceturtdaļas vidū 30:25 par labu Latvijai, bet pēc mirkļa jau mums bija +8. Mača turpinājumā nīderlandieši samazināja starpību un pēc pirmā puslaika 40:36 Latvijai.

Otrais puslaiks ilgu laiku pagāja bez gūtiem punktiem, bet latvieši pirmos guva, kad bija nospēlētas vairāk par divām minūtēm. Kuksiks realizēja savu piekto «trejaci», bet ceturtdaļas vidū Latvijai vairs tikai +1 (45:44). Turpinājumā Kuksiks un Kaspars Bērziņš ar gūtiem punktiem panāca 50:44 un atkal laukumā uzvirmoja kaislības. Šoreiz pēc kārtas divas tehniskās piezīmes nopelnīja Nīderlande (vienu no tām galvenais treneris) un Latvijai īsā laikā +10 (54:44). Ceturtdaļu mājinieki noslēdza ar 60:51.

Pēdējā ceturtdaļā viesiem izdevās pietuvoties līdz -2 un Ainārs Bagatskis ņēma minūtes pārtraukumu. Pēc tā mājiniekiem izdevās sakārtot savu spēli un atkal palielināt pārsvaru. Spēles pēdējās minūtēs latvieši, pateicoties kārtējai tehniskajai piezīmei, palielināja pārsvaru un galarezultātā svinēja uzvaru ar 85:70.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai. Savukārt Nīderlande pirmajā mačā ar 84:90 viesos piekāpās Rumānijai, bet pēc tam ar 89:107 savā laukumā atzina Bosnijas un Hercegovinas izlases pārākumu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu