Kuksiks: neļausim nevienam spēlētājam gūt 40 punktus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Latvijas vīriešu basketbola izlase gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā neļaus nevienam pretinieku spēlētājam gūt 40 punktus vienā mačā, pārliecināts valstsvienības spēlētājs Rihards Kuksiks.

Kā ziņots, gatavojoties finālturnīram, kas trešdien sāksies Lietuvā, Latvijas izlase aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, bet vienā no tām Gruzijas valstsvienības spēlētājs Zaza Pačulija guva 42 punktus, garantējot savai komandai uzvaru.

«Darīsim visu, ko varēsim, bet pretinieki mums Eiropas čempionātā būs nopietni. Piemēram, Dirks Novickis pat Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) dažreiz met 40 punktus,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās viens no Latvijas izlases lielākajiem snaiperiem Kuksiks. «Domāju, ka neļausim nevienam spēlētājam atkal gūt 40 punktus.»

Latvijas izlase Eiropas čempionātā būs ne tikai jaunākā, bet arī garākā vēsturē, neskatoties uz to, komandas sastāvā palikuši daudzi snaiperi. «Noteikti, ka metīsim tālmetienus, bet nebūs tā, ka darīsim tikai to. Būsim agresīvi, dosimies zem groza un cīnīsimies, kā varēsim.»

Latvijas izlase Eiropas čempionātu sāks ar maču pret Franciju, bet pēc tam līdz 5. septembrim tai gaidāmas cīņas arī pret Serbiju, Itāliju, Izraēlu un Vāciju.

«Pagaidām neesam skatījušies pretinieku spēles, bet pētīsim, kā labāk spēlēt pret viņiem. Būsim gatavi čempionātam,» uzsvēra Kuksiks. «Pēc pēdējām spēlēm komandā ir pozitīvas sajūtas, ko deva uzvaras. Daudzi neticēja, ka pārbaudes spēlēs izcīnīsim kaut vienu panākumu, tomēr beigās pat tikām pie diviem.»

Kā ziņots, pārbaudes ciklā Latvijas izlase zaudēja pirmās sešas cīņas, bet pēdējos divos mačos pieveica Gruziju un Lielbritāniju.

«Eiropas čempionāta apakšgrupā nav pretinieku, kas mums būtu parocīgāki. Visas ir spēcīgas komandas ar augstas klases spēlētājiem. Mums jābūt gataviem uz katru spēli,» uzsvēra Kuksiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu