Kukurūzas vālītes ar sviestu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/framboise/

Vasaras beigās tirgus un veikalu plauktos gozējas gaiši zaļi tīstoklīši. Tie sevī slēpj saulaini dzeltenas vālītes, kuras ir gardas pat bez stundām ilgiem pūliņiem virtuvē un 100 sastāvdaļu mežģiem receptē.

Vajadzīgs:

  • Kukurūzas vālītes (daudzums atkarīgs no ēdāju spējām)
  • Labs sviests
  • Sāls

Kukurūzas vālītēm noņem zaļās kauslapas un zaļos diedziņus, kas apvij kukurūzu.

Tad vālītes liek vārīties sālsūdenī kādas 15 minūtes. Var ēst uzreiz pēc tam, bet gardāk, ja tās atstāj karstajā ūdenī vēl uz kādām minūtēm 10. Tad vālītes piesūcas ar sālsūdeni - tās nav tik sausas un pēc graudiņu apgraušanas ir papildus gardi - izsūkt no vālītes serdes aromātisko suliņu.

Vālītes liek uz šķīvja un bagātīgi apsmērē ar sviestu, ņem rokās un ēd.

Labu apetīti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu