Kūlas ugunsgrēkos viens bojāgājušais un divi cietušie (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Gatis Dieziņš/LETA

Pagājušajās brīvdienās ugunsdzēsēji kopumā dzēsuši 330 kūlas ugunsgrēkus, kā arī 32 meža ugunsgrēkus, portālam «Apollo» pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kūlas dedzināšanas šā gada rekords sasniegts sestdien, kad ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 216 kūlas ugunsgrēkus, savukārt svētdien reģistrēto kūlas ugunsgrēku skaits bija 114.

Sestdien plkst.11.54 VUGD saņēma informāciju, ka Dundagas novada Kolkas pagastā deg šķūnis ar malku. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg šķūnis 30 kvadrātmetru (m2) un ap to kūla 100 m2 platībā. Notikuma vietā atrasts 83 gadus vecs vīrietis, kurš bija gājis bojā. Notikušā apstākļus skaidro Valsts policija.

Savukārt plkst.14.22 VUGD saņēma informāciju, ka Olaines pagastā deg kūla un sazāģēti koka gabali. Kopējā degšanas platība bija viens hektārs. Ugunsgrēkā cieta 69 gadus veca sieviete un 75 gadus vecs vīrietis.

Kūlas dedzināšanas rezultātā nodegušas arī vairākas ēkas. Ciblas novada Pušmucovas pagastā dega pirts 30 m2, meža zemsedze un kūla 150 hektāru platībā. Daugavpils novada Medumu pagastā dega pirts 20 m2 un kūla 90 hektāru platībā. Babītes pagastā dega neapsaimniekotas ēkas siena 10 m2, šķūnis 60 m2 un kūla un niedres 10 hektāru platībā. Valkas novada Zvārtavas pagastā dega šķūņi 42 m2 un kūla 20 hektāru platībā.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji dzēsuši arī 32 meža ugunsgrēkus.

Rēzeknes novada Feimaņu pagastā dega meža jaunaudze 5 hektāru platībā. Ludzas novada Isnaudas pagastā dega kūla piecu hektāru un meža zemsedze viena hektāra platībā. Alūksnes novada Alsviķu pagastā dega meža jaunaudze un kūla 14 hektāru platībā. Ropažu novadā mežs dega piecu hektāru platībā. Rēzeknes novada Vērēmu pagastā dega mežs viena un kūla četru hektāru platībā. Savukārt Daugavpils novada Maļinovas pagastā mežs dega 1,5 hektāru un kūla 7 hektāru platībā. Kārsavas novada Goliševas pagastā mežs dega 7 hektāru un kūla 15 hektāru platībā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu