Kuldīga divpadsmito reizi pulcēs plikos Līgo skrējējus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kuldīgas novada Domes rīcībā nonākusi informācija, ka Kuldīgā notiks tradicionālais Jāņu nakts pliko skrējiens – šogad jau divpadsmitais.

Atšķirībā no citviet Latvijā rīkotajiem līdzīgiem pasākumiem, šo neviens nerīko, tajā vienkārši piedalās bez jebkādas dzimuma, vecuma vai rasu diskriminācijas. Un tas nenotiek nomales pļavās, bet pašā Kuldīgas sirdī – pāri senajam velvju tiltam.

Starta šāviens plikajiem kā ierasts atskanēs Jāņu naktī plkst. 3.00 pie bijušajām dzirnavām. Skrējiena dalībniekiem vienīgais pieļaujamais piesegs ir Jāņu vainags vai pirts cepure, bet tikai galvā. Kājas var būt apautas, taču ne līdz padusēm.

Sestdien, 23. jūnijā, plkst. 23.00 notiks arī Līgo vakars Ventmalā, kurā piedalīties aicināts ikviens Kuldīgā. Ar jestru balles mūziku pļavā pie Kūravas līgotājus gaidīs grupa «Kurzemes katls». Ieeja bez maksas. Līgo vakaru rīko Kuldīgas kultūras centrs.

Savukārt piektdienas vakarā, 22. jūnijā, plkst. 23.30 Kuldīgas pilsētas dārza brīvdabas kinoteātrī «Goldingen Cinema» demonstrēs filmu «Limuzīns Jāņu nakts krāsā». Kā ierasts, ieeja visiem brīva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu