Kultūras ministra amatam vērtē gan Laizāni, gan Jaunzemi-Grendi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz kultūras ministra amatu pašlaik ir divas kandidātes - Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) un Žanete Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ar abām pretendentēm šodien sarunas veiks nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) vadība.

Kā ziņots, jaunā koalīcija piektdien pēc vairāku stundu ilgām sarunām vienojās par atbildības sfēru sadali valdībā, žurnālistus informēja jaunās koalīcijas premjera amata kandidāts, pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

VL-TB/LNNK pārziņā būs Kultūras ministrija, kurai tiks saglabāta nacionālās identitātes politika, Tieslietu ministrija (TM), kā arī parlamentāro sekretāru amati Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) un Veselības ministrijā.

Pagaidām vēl neesot skaidrs, kurš no VL-TB/LNNK vadīs TM. Te izskanējušas versijas gan par Gaidi Bērziņu, gan Baibu Broku. Kā VARAM parlamentārais sekretārs varētu būt Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu