Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» paredzēta koncertprogramma «Pagājības laimes mirkļi»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

7. janvārī plkst. 19.00 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» paredzēta dziedātājas Antas Eņģeles un somu bajānista Marko Ojala koncertprogramma «Pagājības laimes mirkļi», kas veltīta tango karaļa Oskara Stroka piemiņai.

Koncerta nosaukums aizgūts no kādas 19. gadsimta romances teksta dzejas rindām. Dziedātāja Anta Eņģele šai koncertprogrammai izvēlējusies repertuāru, kas piemērots bajāna pavadījumam, un mākslinieces tuvākais partneris uz skatuves ir somu bajānists Marko Ojala. Programma ļauj ieklausīties Antas Eņģeles balsī līdz šim vēl dziedātājas repertuārā nedzirdētās melodijās – senos krievu tango un valšos.

Ar koncertu tiek arī godināta spilgtā tango komponista un «tango karaļa» Oskara Stroka 121. dzimšanas diena, kas ir 6. janvārī. Unikālā emociju buķete, ko sniedz viņa skaņdarbi, smeldzīgās melodijas, piešķir koncertam īpašu burvību un parāda tango radītāju kā naivu un kaislību vētrām pakļautu indivīdu.

Programmā skanēs arī dziesmas no leģendāro dziedātāju Pjotra Ļeščenko, Aleksandra Vertinska, Allas Bajanovas un Ludmilas Zikinas repertuāra.

Koncertā Antas Eņģeles izpildījumā izskanēs arī vairākas no jauna atrastas senās krievu romances. Būs «vieglāka rakstura» čigānu dziesmiņas, bet emocionālai atslodzei Marko Ojala demonstrēs savu bajāna virtuozitāti, atskaņojot krievu tautas dziesmu melodijas. Programmā iekļauti valša un tango skaņdarbi, kas sarakstīti, sākot ar krievu-japāņu kara laiku, līdz pat 1958. gadā komponētajai Чёрное море моё (‘Melnā mana jūra’), kas sākotnēji rakstīta kā kino mūzika.

Ikviena no programmai izvēlētajām dziesmām apbur ar savu melodisko likteņstāstu un temperamentu. Tie visi ir stāsti par aizrautīgu dzīvi – par dzīvi ar skumjām un ar prieku.

  • Biļetes kultūras pils «Ziemeļblāzma» informācijas centrā: Eur 4,27 (Ls 3); pensionāriem, skolēniem, studentiem – Eur 2,85 (Ls 2).
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu