Kurš brauks uz Brazīliju? (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šonedēļ kļuva zināms, ka Pasaules kausa sezonas finālposms risināsies 2013. gada sākumā Brazīlijā - no 9. līdz 13. janvārim. Taču atklāts paliek jautājums, kurš pāris šajā turnīrā pārstāvēs Latviju?

Ceturtdien tapa zināms arī tas, ka Latviju finālposmā varēs pārstāvēt viens pāris. Tāpat viens duets būs vēl no četrām valstīm, kuras Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēja divi pāri - Brazīlijas, Vācijas, ASV un Šveices, kā arī Kontinentālā kausa uzvarētājiem - Japānas, Dienvidāfrikas Republikas, Norvēģijas, Venecuēlas un Kanādas. Tātad kopumā desmit komandas, kuras plānots sadalīt divās apakšgrupās.

Par turnīra sportisko pusi var diskutēt, jo, atceroties olimpiskās spēles, DĀR un Venecuēlas puiši tomēr bija no «citas pludmales». To pašu, visticamāk, varēs teikt arī par japāņiem. Tomēr 150 000 ASV dolāru balvu fonds izklausās vilinoši. Kuram gan pēc svētkiem negribētos aizpildīt iztukšotās zeķes?

Noteikti arī Latvijas pludmales volejbolistiem. Bet... Kuriem tiks dota šī iespēja? Ja turnīrs notiktu novembrī, kā tas bija plānots iepriekš, būtu vienkāršāk. Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš būtu loģiska izvēle, taču tagad... Jāatgādina, ka Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā augstāku vietu ieņēma Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, turklāt aktuāls ir jautājums, vai Pļaviņš/Šmēdiņš joprojām ir duets?

No minētā kvarteta tikai Pļaviņš pašlaik nav Latvijā, jo viņam jau trešo ziemu ir darbs Turcijas smiltīs. Pārējie ir tepat un nākamnedēļ būs gatavi kopā ar treneriem sēsties pie galda, lai izvēlētos šībrīža situācijai labāko variantu. Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Egils Cīrulis uzsver, ka lēmuma pieņemšana tiks atstāta sportistu un treneru ziņā.

Trešais variants, no minētā kvarteta izveidojot duetu, būtu ļaut Brazīlijā spēlēt Šmēdiņam un Samoilovam, kuri jau paziņojuši, ka turpmāk spēlēs kopā. Bet, vai līdz janvāra sākumam šāds pāris būs paspējis saspēlēties un kļūt par konkurētspējīgu spēku? Un, vai puiši gribēs savu kopdarbu sākt ar eksperimentu, kuram trūkst treniņos atstrādāta sadarbības fundamenta?

Pļaviņš/Šmēdiņš, Samoilovs/Sorokins vai Šmēdiņš/Samoilovs? Labāk grūta izvēle nekā nekāda. Gaidām atbildi.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu