Kurš mēģina sūtīt Alonso uz «Red Bull»? (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Lūiss Hemiltons vēl nebija izlējis visu šampanieti uz «Hungaroring» goda pjedestāla, kad jau izskanēja baumas par Fernando Alonso pievienošanos «Red Bull», turklāt jau 2014. gadā. Un tas ņemot vērā, ka Alonso ir kontrakts ar «Ferrari» līdz 2016. gada beigām.

Tās bija (un, protams, ir joprojām) vēl tikai baumas, bet jau pirmdien kļuva zināms, ka «Ferrari» prezidents Luka di Montedzemolo, apsveicot Fernando 32. dzimšanas dienā, ieteicis spānim savaldīgāk izteikties par savu komandu, tās formulu ātrumu un izredzēm cīnīties par čempionu titulu. «Ferrari» neviens, pat ne lielākais čempions, nevar sevi stādīt augstāk par komandu.

Tā bija pirmā reize, kad publiski parādījās plaisas idilliskajā «Ferrari» un Alonso laulībā. Laulībā, kurā Alonso vēl nemaz tik sen vēlējās nodzīvot visu savu atlikušo F1 pilota mūžu līdz pat pašām tā beigām. Tajā brīdī gan divkārtējam pasaules čempionam no Astūrijas atlikušais karjeras posms «Scuderia Ferrari» solīja vienu, divus un varbūt pat veselus trīs čempiona titulus...

Viens no cienījamākajiem F1 žurnālistiem Džo Savārs arī ir pamanījis šīs baumas. Un, pat nesākot domāt par to, cik bieži dūmi ir bez uguns un cik nav, iesaka padomāt, kas šīs baumas varēja radīt.

Savārs saka, ka to varēja darīt paši «Red Bull», mēģinot vājināt savus konkurentus. Iespējams, paši «Ferrari», mēģinot psiholoģiski ietekmēt Sebastianu Fetelu, kurš publiski atzinis, ka starp Alonso un Raikonenu, kā komandas biedru izvēlētos pēdējo. Varbūt pat «Mercedes», čakarējot uzreiz divus savus konkurentus. Un galu galā visu meistaru Meistars – Misters Bērnijs Eklstons, iespējams, rūpējas, lai četrās klusajās vasaras brīvlaika nedēļās pasaules mediju ekrāni, lapaspuses un ētera viļņi neaizmirstu par F1 eksistenci.

Jo atgriežoties pie paša vienādojuma, Alonso vēlme būt vienā komandā ar nu jau vienu no visu laiku veiksmīgākajiem F1 pilotiem, liecinātu par pietiekami lielu izmisumu. Fernando komandas biedri ir bijuši Tarso Markešs un Alekss Jangs «Minardi», Jarno Trulli, Žaks Vilnēvs, Džankarlo Fisikella, Heiki Kovalainens, Nelsons Pikē juniors, Romēns Grožāns «Renault» un Felipe Masa pēdējos trīsarpus gadus «Ferrari». Un neviens no viņiem nekad nav apdraudējis neapstrīdamu spānieša pirmā pilota lomu attiecīgajā komandā. Tikai 2007. gadā Alonso brauca «McLaren» kopā ar toreiz debitantu Lūisu Hemiltonu.

Sezona, kurā Alonso Ungārijas kvalifikācijas laikā aizkavēja komandas biedru boksos, neļaujot Lūisam laikā veikt pēdējo lidojošo apli, un saņēma par to piecu starta vietu sodu. Un sezona, kuras pēdējā un izšķirošajā posmā Brazīlijā, Alonso un Hemiltona savstarpējā cīņa pirmajā aplī atmeta Lūisu uz astoto vietu un, iespējams, ļāva Raikonenam izcīnīt titulu.

Kā jau minēju, tā ir vienīgā reize, kad kāds no desmit Alonso komandas biedriem ir apstrīdējis viņa pirmā pilota statusu. Tāpēc paša spānieša iespējamā vēlme pievienoties Fetelam viņa teritorijā liecinātu par izmisumu un neticību izcīnīt titulu ar «Ferrari». Bet mums atliek minēt, kas izplatījis baumas par Alonso pievienošanos «Red Bull» – «Ferrari», «Red Bull», «Mercedes», Bērnijs Eklstons vai var būt vēl kāds cits?

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu