Kuru sievietes ķermeņa daļu ir vērts apdrošināt, cik tas maksā? (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenības, kuras apdrošina kādu no savām ķermeņa daļām vai kādu sev raksturīgu īpašību, kas to atšķir no citiem un ļauj kļūt par citu cilvēku apbrīnas objektu, ārvalstīs nav retums. Īpaši par to rūpējas sievietes, piemēram, kino leģenda un dziedātāja Marlēna Dītriha jau sešdesmitajos gados bija apdrošinājusi balsi, mūsdienu popzvaigzne Rianna ir apdrošinājusi savas kājas, Dženifera Lopesa - sēžamvietu... Ja arī Latvijas sievietēm būtu iespēja parūpēties par kādu savu sievišķīgo ķermeņa daļu, kura tā būtu? Kuru no savām ķermeņa daļām Latvijas sievietes novērtē visvairāk un vislabprātāk apdrošinātu?

Lai noskaidrotu Latvijas sieviešu viedokli par savu sievišķīgāko ķermeņa daļu, Latvijā lielākais apdrošinātājs BALTA (RSA Grupa) veica ekspresaptauju* sociālajos tīklos. Aptauja atklāja, ka pirmajā vietā ierindojas rokas – ja būtu iespējams, tās vēlētos apdrošināt 21,7% aptaujāto sieviešu. Savukārt 16,3% aptaujāto sieviešu vēlētos apdrošināt savas kājas. Trešajā vietā ierindojas krūtis, kuras vēlētos apdrošināt 12%, bet 8,7% sieviešu izvēlētos degunu, sēžamvietu vai pēdas. No retākiem atbilžu variantiem sievietes bija atzīmējušas, ka vēlētos apdrošināt savas lūpas, kaklu, acis, ausis, gurnus vai matus.

Apkopojot Latvijas vīriešu viedokli, aptauja atklāja, ka tas gana krasi atšķiras no sieviešu uzskatiem. Pēc 34,6% aptaujāto vīriešu domām, Latvijas sievietes visbiežāk apdrošinātu savas krūtis, lai gan sievietes šo versiju bija izvirzījušas tikai trešajā vietā. Pēc vīriešu domām, retāk sievietes vēlētos apdrošināt savu sēžamvietu un degunu.

Pasaulē kādu atsevišķu ķermeņa daļu apdrošināšana slavenību vidū ir ierasta prakse. Bieži vien sastopami gadījumi, kad persona saskaņā ar profesiju vai estētiskām vēlmēm īpaši vēlas parūpēties par savām dejotāja vai sportista kājām, aktrises seju vai krūtīm, mūziķa rokām vai balsi un citām ķermeņa daļām, kas ir šī cilvēka atpazīstamības zīme. Vadošie šovbiznesa darboņi un sporta pārstāvji, kas nu iet roku rokā un vienlaikus piedalās sarkanā paklāja pasākumos, jau vairākus gadus praktizē apdrošināt tieši tās ķermeņa daļas, kuras viņi uzskata par īpaši svarīgām savai personīgai veiksmei.

Ārvalstu mediji ziņo, ka pasaulē visdārgāko kāju īpašniece ir dziedātāja Meraija Kerija, kura savas kājas apdrošināja par 2 miljardiem dolāru. Slavenais Lielbritānijas ģitārists Kīts Ričards apdrošināja savas rokas par 1,6 miljoniem dolāru, bet pazīstamā dziedātāja Dollija Pārtone par 3,8 miljoniem dolāru apdrošināja savu sievišķīgo un iespaidīgo ķermeņa daļu – krūtis. Tāpat par savas «firmas zīmes» - sēžamvietas - apdrošināšanu ir parūpējušās Dženifera Lopesa un Kailija Minoga, kuras savu sievišķīgo ķermeņa daļu ir apdrošinājušas attiecīgi par 27 un 5 miljoniem dolāru. Britu futbolistam Deividam Bekhemam savulaik piederēja dārgākā apdrošināšanas polise visā sporta vēsturē, kad viņš apdrošināja savas kājas par 70 miljoniem dolāru, bet tagad futbolista Krištianu Ronaldu kājas pērnā gada novembrī klubs «Real Madrid» apdrošināja par 206 miljoniem eiro, kas pielīdzināmi 281 miljonam dolāru.

Šovbiznesa pārstāvji mēdz apdrošināt ne tikai ķermeņa daļas, bet arī savas prasmes, kas kalpo viņiem kā «darba instruments». Piemēram, britu roka dziesmu autors un izpildītājs Rods Stjuarts apdrošināja savu unikālo balsi par 15,5 miljoniem dolāru. Taču šajā sarakstā ir sastopamas visai neparastas lietas, piemēram, austrāliešu kriketa spēlētājs Mervs Hjūdžs par 317 000 dolāru apdrošināja savas kuplās ūsas! Rokgrupas «Kiss» basģitārists Džīns Simonss ir pazīstams ar savu mēli, tāpēc to apdrošināja par 1 miljonu dolāru. Amerikāņu futbola spēlētājs Trojs Polamalu savu lepnumu – garos, čirkainos matus – ir apdrošinājis par 1 miljonu dolāru. Britu ēdienu kritiķis Egons Ronejs par 2,3 miljoniem apdrošināja savas garšas kārpiņas, bet dziedātājs un mūzikas hita «Sex bomb» izpildītājs Toms Džonss, kurš šogad ar koncertu viesosies arī Latvijā, pavisam nesen 67 gadu vecumā apdrošināja savu krūšu apmatojumu par 7 miljoniem dolāru.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu