Ķuzis nedomā, ka 1.janvārī pēkšņi «visi būs kā norāvušies» (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas šefs Ints Ķuzis nedomā, ka līdz ar 1.janvāri, kad uz ceļiem vairs nebūs fotoradaru, sāksies nekārtības un «visi būs kā norāvušies».

Ķuzis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja, ka pēdējos gados tomēr ir vērojama tendence, kad autovadītāju uzvedība uz ceļiem uzlabojas.

Valsts policijas priekšnieks paskaidroja, ka šis lēmums - iet ar aicinājumu pie valdības neizpirkt mērierīces no Vācijas ražotāja «Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH» («Vitronic GmbH») bijis komplekss - tika vērtēti daudzi atzinumi un priekšlikumi, pēc kā arī izdarīts šāds lēmums.

Ķuzis atzina, ka pēdējie publiskie iepirkumi nebija vērsti uz automašīnu aprīkošanu ar ātruma mērierīcēm, tāpēc policijai būs nepieciešami finansiālie līdzekļi līdz 500 000 latu apmērā, kas būs paredzēti policijas automašīnu aprīkošanai ar mūsdienīgām ātruma mērīšanas sistēmām. Ķuzis uzsvēra, ka šādas automašīnas arī varētu pildīt pārvietojamo fotoradaru funkciju.

Tikmēr līdz automašīnu aprīkošanai Valsts policija sola nodrošināt ātruma kontroli ar tām ierīcēm, kas šobrīd ir policijas rīcībā, tostarp, rokas radariem.

Vēlreiz iztirzājot neveiksmi ar valsts un privātās partnerības projektu, kā rezultāta līgums ar fotoradaru ieviesējiem tika lauzts, Ķuzis norādīja - nevar runāt par kādu vienu vainu. Viņš sacīja, ka projekta pirmsākumi bija visgrūtākajos laikos, kad tika izdarīts lēmums par labu lētākajam piedāvājumam. Privātais partneris nevarēja izpildīt savas saistības, tāpēc līgums tika lauzts.

Valsts policijas priekšnieks pieļāva, ka situācija būtu attīstījusies citādāk, ja privātais partneris pašā sākumā koncentrētos uz stacionāro fotoradaru ieviešanu, nevis pārvietojamo mērierīču uzstādīšanu.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu