Kuzminam 28. vieta Pasaules kausa posmā ASV (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pieredzējušais Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins trešdien ieņēma 28. vietu ASV notiekošajā Pasaules kausa izcīņas posmā.

Ātršaušanas sacensībās ar pistoli 25 metru distancē Kuzmins pirms tam otrdien pirmajā kvalifikācijas sacensību dienā savāca 276 punktus, kas ļāva apsteigt vien divus šāvējus, bet otrajā dienā trešdien tika pie 271 punkta, kas bija dienas priekšpēdējais rezultāts.

Tāpat kā pirmajā dienā, arī trešdien Kuzmins bija neveiksmīgs četru sekunžu šaušanas sērijā, tiekot vien pie 83 no iespējamajiem 100 punktiem.

Summā Latvijas pārstāvis ar 547 punktiem saglabāja 28. vietu, apsteidzot divus Omānas pārstāvjus.

Finālā startēs sešu labāko rezultātu īpašnieki.

Kā ziņots, Kuzmins cer kvalificēties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, tādējādi kļūstot par otro sportistu pasaulē, kurš karjeras laikā piedalījies desmit Olimpiādēs. Iepriekš to iespējis vienīgi Kanādas jātnieks Īens Milars, kurš piedalījies arī 2012. gada Olimpiādē Londonā. Bez Kuzmina deviņās olimpiskajās spēlēs ir startējis arī austrāliešu burātājs Huberts Raudašls.

Pagājušā mēneša vidū Latvijas Olimpiešu klubs 66 gadus vecajam Kuzminam simboliski dāvāja 873 patronas, kas bija tieši tik, cik dienu atlicis līdz Riodežaneiro Olimpiādei.

Zīmīgi, ka pēc 2012. gadā aizvadītajām Londonas olimpiskajām spēlēm Kuzmins pavēstīja, ka Olimpiādē vairs neplāno startēt.

Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976. gadā, bet izlaida 1984. gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām - zelta 1988. gadā un sudraba 1992. gadā.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kurš sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu