L. Grīva: Olimpiskajās spēlēs ceru iekļūt labāko 12 sportistu vidū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva, gatavojoties startam Londonas olimpiskajās spēlēs, treniņus pakārto Londonas laikam un cer, ka Lielbritānijas galvaspilsēta viņu sagaidīs ar siltiem laikapstākļiem, sportiste pastāstīja intervijā «Radio 101».

Ņemot vērā, ka Londonā Grīvai uz starta nāksies doties plkst. 21.00 pēc Latvijas laika, viņa jau ilgstoši pārgājusi uz vakara treniņu sesijām, pielāgojoties tam, kas sportisti gaida Olimpiādē.

Grīva intervijā pauda sarūgtinājumu par Latvijā esošajiem laikapstākļiem, kas viņai nebūt nepalīdz sagatavoties atbildīgajām sacensībām.

«Laikapstākļi Latvijā apgrūtina gatavošanos Londonai. Ventspilī silts laiks bijis tikai vienu nedēļu, tomēr tajā pašā laikā tas sportistus norūda, jo Londonā netiek solīts karsts laiks,» izteicās Grīva. «Laikapstākļi var ietekmēt jebkuras sacensības. Personīgi man lēkšanas laikā traucē pretvējš, bet siltuma ziņā mīlu karstu laiku.»

«Pašlaik vēl notiek gatavošanās process, tāpat tikai vienreiz bijuši man piemēroti apstākļi labu rezultātu uzrādīšanai, tāpēc savu sportisko formu grūti novērtēt. Viss tomēr ir darīts ar mērķi, lai forma ietu uz augšu un augstāko punktu sasniegtu Londonā,» izcēla sportiste.

Pagājušajā mēnesī notikušajā Eiropas čempionātā Grīvā ierindojās 13. vietā, kvalifikācijas sacensībās paliekot pirmā aiz svītras un no vietas finālā atpaliekot vien par diviem centimetriem.

«Eiropas čempionātā man visos lēcienos bija pretvējš, kur tie divi centimetri arī palika. Laiks toreiz traucēja pilnīgi visām sportistēm,» uzskata Grīva.

«Olimpiskajās spēlēs ceru iekļūt labāko 12 sportistu vidū, kas būtu labs rezultāts. Katra vieta augstāk jau būtu kā pakāpiens tuvāk izcilam rezultātam,» par saviem mērķiem Londonā izteicās Grīva.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27. jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu