«Laba Daba» tuvojas: «Satellites LV» mostas no ziemas miega

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau no 5. līdz 7. augustam mūzikas festivālā LABADABA visiem labas mūzikas un pilnvērtīgas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Gatavojoties festivālam, radio NABA piedāvā intervijas ar LABADABA māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveiktiem labiem darbiem, gan nākotnes iecerēm. Radio NABA studijā viesojās arī Jānis no grupas «Satellites LV».

BRUŅURUPUČA ĀTRUMS

Britpopa un postroka aizsācēji Latvijā, kā tas lasāms festivāla mājaslapā, kurā ikvienam iespējams iepazīties ar visiem festivāla LABADABA māksliniekiem, «Satellites LV» lēnām mostas no ziemas miega: «Jau pagājušgad esam ierakstījuši savu jauno albumu, bet nekādīgi netiekam galā ar tā samiksēšanu un tikai pa vienai, pa divām spējam izlaist jaunas dziesmas. Kustamies tādā bruņurupuča ātrumā.» Šādai situācijai Jānis min dažādus iemeslus – grupas dalībnieku atšķirības, perfekcionisms, ambīcijas, nepieciešamība rast kompromisus. Viņš atzīst, ka ideāls variants albuma ierakstam būtu visiem kopā aizdoties uz kādu citu valsti un ieslēgties ierakstu studijā uz pāris nedēļām. Pagaidām to nav iespējams realizēt. Tomēr, respektējot grupas darba stilu, gaidīt ir vērts, jo «Satellites LV» saviem klausītājiem līdz šim ne reizi nav likusi vilties.

BALANSS STARP JAUNO UN VECO

Kā festivāla apmeklētājs Jānis lielāko uzmanību vienmēr pievērš muzikālajai programmai, māksliniekiem. Atmosfēra, noskaņa, teltis un dubļi priekš viņa ir sekundāri, jo jebkura laba festivāla pamatā ir labi mākslinieki. «Satellites LV» no festivāla programmas gaida pārsteigumus. Jānis domā, ka šobrīd Latvijas mūzikā vērojama paaudžu maiņa un nāk jauni vārdi, festivālos tas ir labi redzams, jo arī paši festivāli mainās.Katram festivālam ir savs klausītājs un pēc gadiem noteikti būs iespējams pateikt, kāds ir LABADABA klausītājs, pašreiz Jānis vērtē, ka festivālam ir liels potenciāls kļūt par dažādas paaudzes vienojošu pasākumu.  Festivālā LABADABA no grupas «Satellites LV» puses vairāk paredzams rokkoncerts, tomēr tiks atrasts zināms balanss starp jaunajām un vecajām dziesmām. Jānis arī atzīst, ka dažbrīd, spēlējot vecās dziesmas, satraukums ir lielāks, nekā izpildot jaunākas kompozīcijas, jo mēdz gadīties,ka kāds no grupas jau ir paspējis aizmirst, kā kas spēlējams. Tiekamies festivālā ar labu mūziku un brīvu atmosfēru – LABADABA!


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu