«LabaDaba» tuvojas: «Dzelteno pastnieku» rozā izlasīte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau no 3. līdz 5. augustam mūzikas festivālā «LabaDaba» visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio NABA piedāvā intervijas ar «LabaDaba» māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Radio NABA studijā uz sarunu tika aicināts mūziķis Ingus Baušķenieks.

KONCERTPROGRAMMA GARA KĀ VILCIENS

Festivāla «LabaDaba» apmeklētājiem tikšanās ar «Dzeltenajiem pastniekiem» nenotiks pirmo reizi. 2010. gadā šī grupa atjaunoja 1984. gada albuma «Alise» autentisko skanējumu, izveidodami unikālu, daudzu atmiņās spilgti palikušo koncertuzvedumu. Un šāda klausītāju atsaucība nav nekas neparasts, jo «tajos festivālos, kuriem nepiestāvam, mēs nemaz nespēlējam», stāsta Ingus Baušķenieks. Uz jautājumu par plāniem šī gada festivālam, viņš sev raksturīgajā nopietni nenopietnajā manierē atklāj, ka koncertprogramma būs īpaša vairāku iemeslu dēļ: «Būs dziesmas no visiem septiņiem albumiem, arī gabali, kas līdz šim bijuši vien ierakstos lentās. Tāda rozā izlasīte. Līdz šim jau zelta izlase uz priekšu un atpakaļu nospēlēta, jāpamēģina klāt kaut kas jauns.» «Dzeltenajiem pastniekiem» rudenī plānots liels koncerts Palladium koncertzālē, tādēļ ikviena uzstāšanās šovasar uztverama kā trenēšanās. «Koncertprogramma būs garāka kā garais vilciens, mums nekad tik garas programmas nav bijis. Tagad, klausoties cauri pa gadiem sacerēto ir tā, ka o, gribas šito un ā, arī vēl šito!» stāsta Ingus, piebilstot arī to, ka sen jau pārsniegts ierastais limits – viens koncerts gadā.

RŪDĪTAIS PILSĒTNIEKS

Līdzīgi kā pagājušo reizi, arī šoreiz notiek intensīva gatavošanās. Izmaiņas skārušas ne vien reperturāru, bet arī grupas sastāvu, kuram pēc astoņu gadu spēlēšanas trijatā, klāt nākuši vēl trīs cilvēki. Mēģinājumos kopīgi tiek meklēts labākais skanējums un viens no lielākajiem pārsteigumiem būšot tas, ka «Dzeltenie pastnieki» beidzot mācēs dziedāt: «Mēs ar Viesturu trenējamies, vajadzētu beidzot uzlabot to dziedāšanu, šķībi un greizi. Uzliekam austiņas un dziedam līdzi, ierakstām un pēc tam klausāmies visas lažas. LabāDabā viss būs pagriezts pret skatītājiem kā parasti, tikai pēkšņi izrādīsies, ka mazāk šķībi dziedam. Tas priekš dažiem varētu būt šokējoši!» Runājot par brīvdabas festivāliem raksturīgo atmosfēru un atrašanās vietu, Ingus Baušķenieks sevi dēvē par rūdītu pilsētnieku, jo dabā viņam būt ir grūti: «Dabā nav kafejnīcas un trūkst vēl šausmīgi daudz būtisku lietu.» Tomēr atsevišķas lietas Ingum šķiet ļoti pieņemamas, piemēram, jūra vai putni. Neaizmirsīsim bez festivāla sarūpētās mūzikas, paspēt paklausīties arī dabā dzirdamās skaņas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu