Labākie 2013. gada arhitekti saņem Rīgas pašvaldības atzinību (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 11.februārī, Rātsnamā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pasniedza galvaspilsētas pašvaldības atzinības un pateicības rakstus labākajiem 2013.gada arhitektiem, portalu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Apbalvojumus saņēma arhitekte Renāte Truševska, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studente Liena Brasla, ainavu arhitekte Kristīne Dreija, arhitekti Andris Kronbergs, Jānis Biķis un Ivo Kalvelis, arhitektūras tehniķis Kristaps Šulcs, kā arī arhitekts Roberts Riekstiņš.

Atzinības tika piešķirtas arhitektūras skatē «2013. gada balva Rīgas arhitektūrā» atzīmēto objektu arhitektiem pēc Rīgas pilsētas arhitekta biroja rekomendācijām.

Arhitekte Renāte Truševska, arhitektūras studente Liena Brasla un ainavu arhitekte Kristīne Dreija saņēma Atzinību par vērtīgu ieguldījumu Rīgas arhitektūrā – koka apbūves vērtību izcelšanu publiskajā telpā – ēkas «Zirgu pasts» pārbūvi Latvijas Kultūras akadēmijas teātra studijām Dzirnavu ielā 46. Arhitekti Andris Kronbergs, Jānis Biķis, Ivo Kalvelis un arhitektūras tehniķis Kristapas Šulcs – par lietpratību un neatlaidību kvalitatīva dzīvojamā nama «Futuris» projekta īstenošanā Antonijas ielā 16a. Savukārt arhitekts Roberts Riekstiņš – par aizrautību un piemēru energoefektīvas biroju ēkas projektēšanā Dzelzavas ielā 120z.

Vienlaikus ar atzinību pasniegšanu Rīgas rātsnamā tika atklāta skatē «Gada balva Rīgas arhitektūrā» atzīmēto būvju fotogrāfiju izstāde. Ekspozīciju veido 14 liela apjoma planšetes, kurās iekļautas laika posmā no 2006. līdz 2013.gadam gada balvu Rīgas arhitektūrā saņēmušo objektu, kā arī 2013.gadā Rīgas pilsētas arhitekta biroja atzinību saņēmušo būvobjektu fotogrāfijas un apraksti. Šā gada izstādē īpaša uzmanība veltīta aktuālajiem vides pieejamības risinājumiem. Izstādi organizē pašvaldības aģentūra «Rīgas pilsētas arhitekta birojs».

Rīgas pilsētas pašvaldības apbalvojumu «Atzinība» piešķir par nopelniem un īpašu ieguldījumu tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā, kultūrā, izglītībā, zinātnē, sociālajā aprūpē, sabiedriskajā darbā, uzņēmējdarbībā, sportā un citās jomās.

Izstāde būs skatāma līdz 11.martam.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu