Labākie Latvijas bārmeņi sacentīsies meistarībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Turpinot kokteiļu sezonu, 23. septembrī mūsdienu mākslas teātrī «Artelis» Blaumaņa ielā 32, norisināsies 15. «BACARDI-MARTINI  Grand Prix Latvia» - bārmeņu konkurss par tēmu «Legends of all Time», kas vienkopus pulcēs labākos Latvijas bārmeņus. Konkursu organizē  SIA LIVIKO, BACARDI-MARTINI oficiālais pārstāvis Latvijā, sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu federāciju. Konkurss sāksies plkst.17:00  un to vadīs Andris Bulis.Skatītājiem ieeja pasākumā ir bez maksas.

Šogad konkursa noteikumos veiktās izmaiņas ļaus brīvāk izpausties bārmeņiem, solot pasākumu pārvērst par aizraujošu izrādi. Tieši «BACARDI-MARTINI Grand Prix Latvia 2010» konkursam tika uzaicināti īpaši žūrijas locekļi - Flair kategorijas dalībniekus vērtēt ieradīsies vieni no pasaules vadošākajiem flair bārmeņiem - Tomeks Maleks (Tomek Malek) un Mareks Poslužnijs (Marek Posluzhny) kuri pēc konkursa skatītājus priecēs ar savu īpašo šovu!

Savukārt, lai maksimāli objektīvi novērtētu dalībnieku gatavotos kokteiļus, degustācijas žūrijas sastāvā ir uzaicināti vadošākie Latvijas vīnziņi, Pavāru kluba valdes locekļi un Latvijas Bārmeņu federācijas vadošākie speciālisti.

«Bacardi – Martini» izplatītāju «LIVIKO» pārstāvis Igors Dobrovoļskis stāsta, ka šis ir viens no tradīcijām bagātākajiem bārmeņu konkursiem pasaulē, kura vēsture iesākās pirms 43 gadiem Turīnā, Itālijā: „Konkurss veicina jauno bārmeņu profesionālo izaugsmi, kuri ik gadus pārsteidz ar savu meistarību un izdomu. Esam priecīgi, ka šīs tradīcijas turpinās jau piecpadsmito gadu arī Latvijā un ir lielisks pasākums, kas arī izglīto par dzērienu kultūru”.

Kā ierasts, bārmeņi savas prasmes demonstrēs divās kategorijās : klasiskā kokteiļu pagatavošana (Creative Classic)  un tā sauktais fleirings (Flair) jeb pudeļu, glāžu un bāra piederumu virtuoza izmantošana kokteiļu pagatavošanas gaitā.

Ieskatam: 


Saskaņā ar konkursa noteikumiem, dalībniekiem ļauts gatavot kokteiļus, izmantojot tikai «BACARDI-MARTINI» grupas produkciju – «Bacardi» rumu, «Martini» vermutu un dzirkstošo vīnu, degvīnu «Grey Goose», džinu «Bombay Sapphire» un daudzus citus.

Kā stāsta Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms, šī gada izmaiņas konkursa noteikumos radīs daudz skatāmāku uzstāšanos galvenokārt Classic kategorijā, jo šogad tā ir Creativ Classic - dalībniekiem ļauts izmantot kādu īpašu kustības,priekšmetu vai aksesuāru elementus,tādējādi dalībniekiem būs iespēja izpausties vēl radošāk,savukārt skatītājiem baudīt lielisku šovu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu