Labas ziņas rīdziniekiem (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad marta rēķini par siltumu rīdziniekiem vidēji ir līdz pat 38% mazāki nekā pērn, liecina AS «Rīgas siltums» Informācijas daļas vadītāja Linda Rence. 

Viņa informē, ka rēķinus šogad ietekmējuši vairāki faktori, pirmkārt, šogad siltuma patēriņš samazinājies vidēji par 33%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

To ietekmēja āra gaisa temperatūras starpība: vidējā āra gaisa temperatūra šogad bija +4,7 grādi, kas ir par 8,5 grādiem siltāk, nekā pērnā gada martā, kad tā bija -3,8 grādi.

Otrkārt, rēķini martā ir zemāki, jo par 7,3% pazeminājusies siltuma cena, kas šogad martā bija 56,47 eiro par megavatstundu (39,69 Ls/MWh) bez PVN, bet pagājušā gada martā tā bija 60,91 EUR/MWh jeb (42,81 Ls/MWh bez PVN).

Ja salīdzina marta un februāra izrakstītos rēķinus par patērēto siltumenerģiju, jāsecina, ka marta rēķini vidēji ir līdz pat 14% mazāki. To ietekmēja atšķirīgā āra gaisa temperatūra, kas martā bija siltāka nekā februārī, kad tā bija +1,1 grāds.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu