«Labējais sektors» izsludina vispārējo mobilizāciju Ukrainas glābšanai (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas radikālā nacionālistu kustība «Labējais sektors» pirmdien izsludinājusi «vispārēju mobilizāciju» Ukrainas nedalāmības glābšanai un valsts austrumdaļas aizstāvēšanai, vēsta kustības preses dienests.

«Diemžēl valsts centrālā vara izrāda inertumu, neizlēmību vai neefektivitāti nacionālo interešu aizstāvēšanā,» teikts preses dienesta izplatītajā paziņojumā. «Tāpēc, apzinoties draudus Ukrainas valsts suverenitātei, pilsoniskā kustība «Labējais sektors» izsludina savu vienību vispārējo mobilizāciju teritoriālās nedalāmības un valsts suverenitātes aizsardzībai.»

«Krima ir uz laiku okupēta, krievu imperiālisti ar savu diversantu, aģentūras un vietējo nodevēju palīdzību destabilizē situāciju valsts austrumu apgabalos. Krievijas diversantu darbību faktiski var vērtēt kā tiešu Krievijas iejaukšanos,» norāda kustība.

Paziņojumā uzsvērts, ka «Labējais sektors» savu darbību koordinē ar Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomi un ka tuvākajā laikā gatavojas uz valsts dienvidaustrumu daļu nosūtīt savas vienības.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu