Laika apstākļi strauji mainīsies (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Pelēkas un lietainas, tomēr sitas ir pēdējās šīs nedēļas darba dienas – diennakts vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā ir četrus līdz sešus grādus virs normas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tomēr brīvdienās laika apstākļi mainīsies – pakāpeniski mūsu reģionā ienāks ziemas laika apstākļi, kam, saskaņā ar klimatisko informāciju, šobrīd Latvijā arī būtu pakāpeniski jānostiprinās.

Sestdiena vēl būs līdzīga darba dienām – mākoņaina, ar lēnu vēju, naktī daudzviet gaidāma migla un teritorijas lielākajā daļā aizvien vēl nedaudz līs. Savukārt svētdien jau sāks pastiprināties vējš, dienas gaitā tas iegriezīsies no ziemeļu puses. Dienas gaitā lietus jau atsevišķos rajonos pāries slapjā sniegā un sniegā.

Arī pirmdien vietām snigs. Sniegu nesīs mākoņi, kas veidosies virs salīdzinoši siltās Baltijas jūras un Rīgas līča akvatorijas, tādēļ, pūšot ziemeļu vējam, nokrišņi gaidāmi galvenokārt valsts rietumu un centrālajos rajonos.

Naktī uz pirmdienu, gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0 grādu atzīmes, uz ceļiem veidosies arī apledojums. Nedēļas pirmajā pusē naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1...-5 grādiem, dienā paaugstināsies līdz -1...+4 grādiem, darba nedēļas beigās kļūs par diviem līdz trim grādiem siltāk.

Mainīgi laika apstākļi saglabāsies arī turpmākajās nedēļas dienās. Gaidāms gan sniegs un slapjš sniegs, gan arī lietus, jo nedēļas otrajā pusē vējš iegriezīsies no rietumu puses, tomēr nedēļas izskaņā atkal gaidāms ziemeļu vējš. Tātad laika apstākļi nebūs stabili – sals mīsies ar atkusni. Līdz ar to arī pirmā sniega sega neturēsies ilgstoši.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu