Laikraksts atklāj, kas izraisīja bin Ladena nogalināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV karavīrus pie «Al Qaeda» līdera aizveda Osamas bin Ladena paša vietnieks Aimans az Zavahiri, turpinoties iekšējai cīņai par varu, ceturtdien vēsta Saūda Arābijas laikraksts «Al Watan».

Atsaucoties uz kāda vārdā neminētu «reģionālu avotu», avīze raksta, ka abiem augstākajiem «Al Qaeda» vadoņiem bijušas domstarpības un kurjers, kurš novedis ASV spēkus pie bin Ladena, esot strādājis Zavahiri labā.

Kurjers bija pakistānietis, nevis no Kuveitas, kā domāja ASV, norāda «Al Watan». Viņš zinājis, ka viņam seko amerikāņi, taču noslēpis šo faktu.

«Organizāciju faktiski vadīja Ēģiptes «Al Qaeda» grupējums, un kopš viņa (bin Ladena) saslimšanas 2004.gadā viņi mēģināja pārņemt to pilnīgi savā kontrolē,» raksta avīze.

Zavahiri grupējums esot pārliecinājis bin Ladenu atstāt cilšu apdzīvotās teritorijas uz Afganistānas un Pakistānas robežas un patverties Abotabadā netālu no Islamabadas, kur viņu svētdien beidzot nogalināja ASV desantnieki.

Līdz ar ēģiptiešu pārstāvja «Al Qaeda» organizācijā Saifa al Adela atgriešanos no Irānas pērnajā rudenī Ēģiptes grupējums izstrādāja plānu, kā atbrīvoties no Saūda Arābijā dzimušā bin Ladena, raksta «Al Watan».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu