Laikraksts: CIP un FIB aģenti konsultē Ukrainas valdību (202)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki desmiti ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) un Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) speciālisti konsultē Ukrainas valdību, svētdien vēsta Vācijas laikraksts «Bild am Sonntag».

Atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Vācijas drošības dienestos, avīze raksta, ka CIP un FIB aģenti palīdz Kijevai izbeigt nekārtības valsts austrumos un izveidot strādājošu drošības struktūru.

Kā norāda laikraksts, aģenti nav tieši iesaistīti cīņās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem. «Viņu darbības ir ierobežotas ar galvaspilsētu Kijevu,» raksta «Bild am Sonntag».

FIB aģenti arī palīdz Kijevai cīnīties ar organizēto noziedzību.

Savukārt finanšu jomā specializējusies grupa palīdzēs meklēt bijušā prezidenta Viktora Janukoviča sazagtās bagātības. Kā trešdien pavēstīja Ukrainas ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Oļegs Mahņickis, eksprezidents no valsts nozadzis vairāk nekā simts miljardus ASV dolāru (72,32 miljardus eiro).

Pēc Mahņicka teiktā, daļa šo līdzekļu atrodas Eiropas bankās, bet daļa izvesta uz Krieviju. Aptuveni 32 miljardi dolāru šogad pārvesti pāri Ukrainas robežai kravas automašīnās.

No šiem līdzekļiem, kā uzskata varasiestādes, arī tiek finansēta separātistu darbība Austrumukrainā.

Komentāri (202)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu