Laikraksts: Saūda Arābija bin Ladena ģimeni uzņēmusi humānu apsvērumu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saūda Arābija uzņēmusi no Pakistānas deportētās nogalinātā starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena trīs atraitnes un bērnus humānu apsvērumu dēļ, sestdien vēsta Saūda Arābijas laikraksts «Asharq al-Awsat».

Atsaucoties uz augsta ranga amatpersonām, avīze raksta, ka karaliste «ar bin Ladena sievām sadarbojas humānu apsvērumu dēļ». Varasiestādes esot pārliecinātas, ka atraitnes un bērni nav iesaistīti teroristu organizācijas darbībā.

Atraitnes - divas karalistes pavalstnieces un jemeniete - kopā ar desmit bērniem ieradās Saūda Arābijā piektdien pēc deportācijas no Pakistānas, paziņoja Jemenas nevalstiskās organizācijas «Hood» vadītājs Mohammeds Nadžsi Alavs.

Saūda Arābija pilnībā klusē šajā jautājumā un līdz šim nav oficiāli apstiprinājusi viņu ierašanos.

Taču Jemenas vēstnieks Pakistānā Abdo Abdulrahmans «Asharq al-Awsat» pastāstīja, ka «bin Ladena ģimene ieradās Saūda Arābijā piektdienas rītā ar privātlidmašīnu, kuru nodrošināja bin Ladena ģimene».

Sākotnēji tika domāts, ka no Pakistānas izraidītas trīs bin Ladena sievas, astoņi bērni un mazbērns, taču Saūda Arābijā ieradušās trīs sievas un desmit bērni.

Pakistānas tiesa šomēnes piemēroja bin Ladena sievām un divām meitām īstermiņa apcietinājumu par nelikumīgu iekļūšanu un dzīvošanu Pakistānā un deva rīkojumu viņas deportēt.

Kā jau vēstīts, bin Ladens tika nošauts 2011.gada 2.maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā garnizona pilsētā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. Bin Ladens un viņa ģimene šajā ēku kompleksā dzīvoja vairākus gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu