Lama Ole Nidāls iepazīstinās Rīgas iedzīvotājus ar budisma meditāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

30. jūnijā plkst. 19.00 kinoteātrī «Rīga» notiks lekcija «Budisma meditācija – ceļš uz prāta brīvību», ko stāstīs Lama Ole Nidāls – Karma Kagju tradīcijas Lama no Rietumiem, kurš ir nodibinājis vairāk nekā 600 budisma centru visā pasaulē.

«Budisma meditāciju var salīdzināt ar laboratoriju, kas piedāvā labākos instrumentus sīkai sava prāta izpētei. Lielu labumu nes atklājums, ka pastāv nemainīgs centrs, novērojošs izplatījums – prāts. Tas apzinās un dod mums absolūtu skatījumu uz notiekošo. Jo vairāk mēs meditējam, jo vairāk mēs ievērojam to, kas ir starp un aiz mūsu domām, to, kas zina domas. Un tad augošā pieredze par to, ka prāts pats par sevi ir pilnīgs – ka tas nav atkarīgs no domām, jūtām vai kā cita – rada nepārejošas drošības pieredzi. Nav neviena cita uzdevuma vai mērķa,» – saka Lama Ole Nidāls.

Lama Ole Nidāls ir pilnībā kvalificēts Karma Kagju budisma tradīcijas lama un meditācijas skolotājs. 1969. gadā Ole Nidāls un viņa sieva Hanna kļuva par pirmajiem Viņa Svētības 16. Gjalva Karmapas Rietumu skolniekiem. Pēc trijiem budisma filozofijas studiju gadiem un intensīvas meditācijas apmācības Ole Nidāls pēc 16. Karmapas lūguma sāka mācīt budismu Eiropā. Kopš tā laika viņš ir devis līnijas svētību un pamācības visā pasaulē, būdams gandrīz katru dienu citā pilsētā. Viņa dziļās zināšanas un dinamiskais mācīšanas veids iedvesmo tūkstošiem cilvēku. 

Liekot cilvēkiem pārskatīt savus priekšstatus par dzīvi un pasniegdams budisma pamācības neierastā veidā, Lama Ole Nidāls ir bijis galvenais dzinējspēks, nesot Dimanta Ceļa budismu uz Rietumiem. Līdz šai dienai viņš ir nodibinājis vairāk nekā 600 budisma centrus visā pasaulē. Lama Ole Nidāls ir vairāku grāmatu autors.

Lekciju organizē «Karma Kagju skolas Latviju budistu draudze».
Vairāk informācijas: «budisms.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu