LAMB prezidents satraukts par nepamatoti lēnajiem autobraucējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Nepamatoti mazs ātrums un neiekļaušanās satiksmes plūsmā provocē autovadītājus veikt nevajadzīgus, straujus un dažkārt pat bīstamus manevrus, kas var izraisīt avārijas situāciju, portālam «Apollo» norādīja Ceļu satiksmes drošības padomes loceklis un Latvijas Automoto biedrības (LAMB) prezidents Juris Zvirbulis.

Runājot par lēnu braukšanu kā draudu satiksmes drošībai, Zvirbulis pauda, ka lēnie braucēji lielākajā daļā autovadītāju izraisa nepatiku vai pat dusmas, kuras temperamentīgākie izpauž «mirkšķinot» ar auto gaismām, vai pat signalizējot ar skaņas signālu.

Dažs agresīvāks braucējs veic strauju apdzīšanu, dažkārt pat neatļautā vietā un, garām braucot, «lēnajam» raida dusmīgus skatus vai pat dažu labu ne pārāk pieklājīgu žestu, norāda Zvirbulis.

«Kopējās satiksmes drošības labā autovadītājiem iespēju robežās būtu jāievēro satiksmes plūsma. Nepamatoti lēna, kā arī ātra braukšana var izraisīt avāriju, pie kam dažkārt lēnā braukšana pat ir bīstamāka. Tādēļ iespējams būtu lietderīgi Ceļu policijai pievērst uzmanību arī tiem, kas brauc ļoti lēni, īpaši pa «ātrākajām» joslām,» uzskata Zvirbulis.

Zvirbulis norāda: «Viens no novērojumiem liecina, ka lēnu «vilkšanos» praktizē tie, kas braucot runā pa mobilo telefonu, neizmantojot brīvroku sistēmu. Šāds vadītājs ir maldīgi iedomājies, ka runāšana pa telefonu kļūst daudz drošāka, ja, piemēram, Jūrmalas šosejas otrajā joslā ātrums ir samazināts līdz kādiem 70 - 80 kilometriem stundā un telefons rokā.»

Tāpat viņš izsaka cerību, ka jaunā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) autovadītāju eksāmenu kārtība ļaus jau eksāmena laikā noskaidrot, vai autovadītājs ir ne tikai apguvis braukšanas pamatus, bet arī vai ir gatavs patstāvīgi iekļauties satiksmē. «Ja ne, vēl jāpamācās,» norāda LAMB prezidents.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu