LaMSF ģenerālsekretārs: Dotācijas motokrosam Latvijā atgriežas ar 15 reizes lielāku atdevi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts piešķirtās prestižo pasaules motokrosa pasākumu licences maksas Latvijai nerada zaudējumus, jo, pateicoties tūristiem, valstī ieplūst apmēram 15 reizes lielāka nauda, uzskata Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs.

Šogad Ķegumā notiks ļoti prestižais Nāciju kauss motokrosā, bet Rīgā pirmoreiz tiks aizvadīts «Grand Prix» posms spīdvejā. Katram no šiem pasākumiem valdība palīdz ar vairākiem simtiem tūkstošu eiro licences maksas segšanai.

«Sporta funkcionāru vidū izskanējusi neapmierinātība, ka motokrosam tiek piešķirtas milzīgas summas - licences maksai Nāciju kausam un «Grand Prix» posmam spīdvejā. Tomēr esam veikuši aprēķinus, ka, piemēram, spīdvejā ieņēmumi, kas atgriezīsies valstī, licences summu pārsniegs apmēram 15 reizes,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Kuļikovs. «Latvijā ieradīsies tūristi, kas atstās naudu transportam, viesnīcai, izklaidei. Caur nodokļiem valstī atgriezīsies piektdaļa summas, bet pārējais nokļūs pie dažādiem uzņēmumiem.»

Kuļikovs uzskata, ka kopumā Latvijā no tūristiem ienāks aptuveni 3,5 miljoni eiro. «Pat, ja aprēķinā ir 15-20% kļūda, vienalga šāds pasākums valstij būs ekonomiski ļoti izdevīgs, atšķirībā no citiem sporta veidiem.»

LaMSF uzskata, ka no 10 000 skatītāju, kas apmeklēs spīdveja sacensības Biķerniekos, tūristu būs aptuveni 6000.

Vēl iespaidīgāks tūristu skaits tiek prognozēts uz Nāciju kausu motokrosā, ko varētu apmeklēt pat 40 000 iebraucēju.

«Nāciju kauss diemžēl daudziem Latvijas iedzīvotājiem nebūs pa kabatai, jo nedēļas nogales biļete pieaugušajam maksās 90 eiro, tomēr šo summu nosaka sacensību ārvalstu organizētāji, jo viņiem izmaksas visās valstīs ir vienādas,» skaidroja Kuļikovs. «Tieši tāpēc mūsu reālie klienti būs ārzemēs, bet no tā iegūs visa Latvija. Ja tiešām iebrauks aptuveni 40 000 cilvēku, iedomājieties, kā tiks noslogotas viesnīcas visā Rīgas apkārtnē

«Ceram uz Latvijas sportistu sagatavotību Nāciju kausam. Diemžēl pasākums notiek sezonas beigās, kad atkal braucējus var būt piemeklējušas traumas,» Kuļikovs atzina, ka galvenā ir veselība. «Cerēsim, ka komandā redzēsim gan Paulu Jonasu, gan Matīsu Karro, bet par trešo vietu cīņa vēl notiks. Ceram, ka zvaigznes saliksies pareizi un Latvija mājas trasē priecēs līdzjutējus - divpadsmitā vieta kopvērtējumā ir reāla.»

Ja 2014. gadā Latvijā pirmoreiz notiks Nāciju kauss motokrosā, bet Rīga pirmoreiz rīkos «Grand Prix» posmu spīdvejā, 2015. gadā Latvijā plānotas divi Eiropas čempionāti motokrosa sporta veidos - triālā un enduro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu