Lapsa atsakās liecināt Drošības policijā (142)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saistībā publiskoto informāciju par kriminālprocesu, ko saistībā ar grāmatu «Cits ķēķis: zem politiskā «jumta»» pret žurnālistu Lato Lapsu sākusi Drošības policija, plašāka informācija tiks sniegta pirmdien preses konferencē, portālam «Apollo» pavēstīja Lapsa.

Lapsa gan atklāj, ka saistībā ar viņa atklātajiem faktiem, kas liecina pat policijas amatpersonu noziedzīgu rīcību šī kriminālprocesa ietvaros, viņš 10.septembrī oficiāli atteicies no visām iepriekš sniegtajām liecībām šī kriminālprocesa ietvaros.

Kā ziņots, šopavasar - pusotru gadu pēc Lato Lapsas, Agneses Margēvičas un Kristīnes Jančevskas grāmatas «Cits ķēķis: zem likumīgā «jumta»» izdošanas - policijā saistībā ar to sākts kriminālprocess.

Lieta sākta pēc Krimināllikuma 144.panta par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu.

Persona, pret kuru sākts kriminālprocess, ir publicists Lapsa, kuram piederošā un kura vadītā SIA «Baltic Screen» izdeva grāmatu. Neoficiāla informācija liecina, ka Lapsa vairākas reizes izsaukts uz pratināšanu Drošības policijā. Pēdējā pratināšana notikusi pagājušajā nedēļā. Sazināties ar Lapsu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies.

LETA noskaidroja, ka pēdējo mēnešu laikā Drošības policija veikusi virkni apjomīgu izmeklēšanas darbību, tostarp televīzijām pieprasīti grāmatai veltītās preses konferences ieraksti, liecināt nācies arī tipogrāfijas, kas drukāja grāmatu, un citu grāmatizdevēju pārstāvjiem.

<em><strong>Sākts kriminālprocess par Lato Lapsas izdoto grāmatu.</strong></em>

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu