Larsons: Beilijas iepriekš paustās bažas bija ASV nostāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jaunais ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons ar cieņu izturas pret savu priekšgājēju Ketrīnu Todu Beiliju un norāda, ka viņas iepriekš paustais bijusi ASV nostāja.

Šodien savā pirmajā preses brīfingā Latvijā diplomāts, komentējot Beilijas pausto viedokli par procesiem Latvijā, sacīja: «Viņas bažas bija ASV bažas.»

Vēstnieks uzsvēra, ka Latvijas un ASV starpā ir kopīgas vērtības — brīvība un demokrātija. Tomēr demokrātijai, pēc diplomāta domām, vienmēr ir jāattīstās un ar to ir jāstrādā.

«Mēs dalām kopīgas vērtības, un es ceru, ka mēs turpināsim tās stiprināt un attīstīt likuma varu un caurskatāmību šeit Latvijā,» sacīja Larsons, piebilstot, ka arī ASV saskaroties ar līdzīgiem demokrātijas izaicinājumiem kā Latvija.

Kā ziņots, pērnā gada oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā ASV vēstniece Latvijā teica uzrunu «Kopīgo vērtību saglabāšana» un norādīja, ka Latvijas valdībai jākalpo tautai, turklāt «visai tautai, nevis tikai tās daļai».

Savā runā vēstniece arī sacīja: «Es ārkārtīgi cienu daudzus Latvijas iedzīvotājus, ar kuriem esmu tikusies, un esmu īpaši izbaudījusi jūsu kultūru, vēsturi un tradīcijas. Esmu izveidojusi stabilas attiecības, kuru pamats ir uzticība. Mēs šo draudzību vienmēr vērtēsim ļoti augstu. Šie cilvēki ir čakli un uzticīgi, un viņi vēlas, lai Latvija gūtu panākumus un lai tai veiktos. Taču esmu arī redzējusi, kā viņus ir salauzusi prasība sekot neievēlētu amatpersonu — mākoņos vai pie jūras — dotajām norādēm.»

Diplomātes skatījumā, tolaik Latvijā bija risinājušies vairāki notikumi, kas bija pretrunā ar ASV un Latvijas kopīgajām vērtībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu