Lasītāja dienasgrāmata (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lasīt labu grāmatu ir gluži tāpat, kā doties brīnišķīgā ceļojumā, par ko vēlāk atgādina fotogrāfijās apstādinātie mirkļi. Bet, ko darīt tad, ja ceļojums ir īpašs, jo tas notiek grāmatu pasaulē?

Izdevniecība BaibaBooks šajā Lielās lasīšanas gadā nāk klajā ar dāvanu visiem grāmatniekiem – Lasītāja dienasgrāmatu. Tā ir īpaši veidota piezīmju grāmatiņa, kurā veicami pieraksti par svarīgām grāmatām – tām, kas tiek lasītas, tām, kuras vēl gaida rindā, un tām, kas iegūlušas sirdī un prātā uz visu dzīvi.

Lielākā Lasītāja dienasgrāmatas daļa paredzēta informācijai par grāmatas nosaukumu, autoru, žanru un citām svarīgām ziņām. Papildinot to ar savu personīgo vērtējumu, kā arī pievienojot piezīmes, citātus un atziņas, laika gaitā veidosies visu izlasīto svarīgo grāmatu kartotēka.

Dienasgrāmatas otrajā daļā iekļautas vairākas praktiskas sadaļas, kas var noderēt katram kaislīgam lasītājam – piemēram, vieta, kur norādīt grāmatas, kuras kādam aizdotas (vai no kāda aizlienētas), vieta sarakstam ar grāmatām, ko izlasīt nākotnē, īpašas pierakstu lapas arī tiem, kuri piedalās kādā grāmatu klubā.

Sadaļa veltīta arī Manas dzīves grāmatām – tiem literārajiem darbiem, kas bijuši līdzās svarīgos dzīves posmos, palīdzējuši kaut ko mainīt vai mainīties pašam, kas kļuvuši par daļu no svarīgas dzīves pieredzes, kuru nedrīkst aizmirst.

Dienasgrāmatas pēdējās lapās iekļauti saraksti ar mūsu pašu tautas un arī starptautiski atzītām grāmatām – tur uzskaitīti visi autori un izdevumi, kas šajā tūkstošgadē saņēmuši Latvijas Literatūras gada balvu, kā arī virkne ar visā pasaulē populāriem ārzemju literatūras darbiem. Šādas ziņas lieti noderēs, domājot par to, kuru grāmatu lasīt nākamo.

Grāmatu draugi ar prieku un smaidu varēs likt lietā arī dienasgrāmatā ievietoto grāmatzīmi-durvju zīmi «Lūdzu, netraucējiet! Es lasu». Tā noderēs, lai ceļojums grāmatas uzburtajā pasaulē varētu būt mierīgs un neviena netraucēts.

Šogad Rīgas kā kultūras galvaspilsētas norišu gaisotnē, ar interesi gaidot Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas atklāšanu un vairāku mēnešu garumā projektā Lielā lasīšana kopīgi meklējot mūsu tautas iecienītākās grāmatas, kopā izdzīvosim īstu lasīšanas gadu. Tāpēc šis ir patiešām piemērots laiks, lai sāktu veidot savu Lasītāja dienasgrāmatu – visu skaisto, pārsteidzošo, mierinošo, iepriecinošo, pamācošo un noslēpumaino literāro ceļojumu atmiņu albumu, kas palīdzēs starp teksta rindām piedzīvoto noglabāt sirdī uz palikšanu.

www.baibabooks.lv

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu