Lasītāja stāsts: Pārsteidzošā cilvēku vienaldzība (367)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brînzei, CC BY-SA 2.0

Vēlētos izklāstīt savu skatījumu uz to, cik vienaldzīgi tomēr ir cilvēki Latvijā.

Pirms aptuveni stundas piegāju pie loga, un tieši pie loga ir neliels veikals, kuram blakus nekustīgs gulēja cilvēks. Cilvēks kulturālās, tīrās drēbēs, ne tuvu neizskatījās pēc bezpajumtnieka, alkoholiķa vai narkomāna, gadi ap 40. Izsaucu ātro palīdzību, un turpināju vērot. Šādi nekustīgs cilvēks gulēja blakus veikalam aptuveni desmit minūtes.

Garām tobrīd pagāja aptuveni 15 cilvēki. Neviens ne piegāja klāt, ne paņēma telefonu rokā, lai pazvanītu ātrajai palīdzībai vai policijai. Pēc šīm 10 minūtēm cilvēks sakustējās, bet joprojām acīmredzami nevarēja piecelties. Pēc piecām minūtēm atbrauca ātrā palīdzība un sāka iztaujāt cilvēku un ieveda cilvēku auto.

Auto stāvēja uz vietas aptuveni 30 minūtes, līdz aizbrauca.

Tāpēc man rodas šāds jautājums - kāpēc cilvēki ir tik vienaldzīgi? Aptuveni 15 cilvēki var staigāt garām, neviens neko nedara. Blakus veikalam uz apmales tantiņa var tirgot sīkumus, un, kad cilvēks ir aizvests, pieskriet klāt, kur gulēja, un paņemt cilvēka nopirkto piena paku, nevis pazvanīt ātrajiem? Vēl kāds vīrietis nostaigāja garām vienaldzīgi pa zālienu un ieskrēja veikalā, pat neapskatījās uz cilvēku. Bet, kad piebrauca ātrā palīdzība, tad uzreiz apkārt bija aptuveni 10 cilvēki, kuriem bija jāredz, kas notiks, nevis pašam pazvanīt uz ātro palīdzību.

Un rezumējot - lai vai kāds cilvēks būtu ar vai bez mājām, kulturāls vai nē, bet tomēr cilvēks ir pelnījis palīdzību jebkurā situācijā, neskatoties ne uz ko.

P.S. Minētais gadījums notika pirmdien nedaudz pirms plkst.14 Liepājā, daudzdzīvokļu māju rajonā.

Komentāri (367)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu