«Latio»: Augusi interese par nepabeigtu dzīvokļu projektu un namīpašumu iegādi (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieprasījums pēc labu Rīgas centra dzīvokļu iegādes un īres sekmē investoru interesi par namīpašumiem un nepabeigtiem jaunajiem dzīvokļu projektiem, liecina «Latio» jaunākais mājokļu tirgus pārskats, portālu «Apollo» informēja Roberts Kārkliņš, «Latio» tirgus pārskatu projektu vadītājs.

«Tā kā pēdējo divu, trīs gadu laikā ir palielinājies pieprasījums pēc kvalitatīvu dzīvokļu iegādes Rīgas centrā, kā arī vērojams stabils pieprasījums pēc šādu dzīvokļu īres, attīstītāji un investori arvien nopietnāk interesējas par nepabeigtām daudzdzīvokļu mājām un rekonstruējamiem namīpašumiem. Ja iepriekš pēc šādu projektu pabeigšanas vai rekonstrukcijas dzīvokļus tajos lielākoties piedāvāja pārdošanā, tad tuvākajā laikā Rīgas centrā tiks izveidoti vairāki īres nami, kuros visus dzīvokļus būs iespējams īrēt,» skaidro «Latio» tirdzniecības vadītājs Aldis Riekstiņš.

Rīgas centrā īres pieprasījumu veido kā ārzemnieki, tā arī vietējie iedzīvotāji, un īrnieku pieprasītākie ir kvalitatīvi, labiekārtoti, mēbelēti vienas, divu un trīs istabu dzīvokļi platībā līdz 80 kvadrātmetriem par īres maksu līdz 450–600 eiro mēnesī bez komunālajiem maksājumiem, liecina «Latio» mājokļu tirgus pārskats.

Rīgas centrā saglabājas arī stabils pircēju pieprasījums pēc labiem dzīvokļiem jaunos vai pilnībā rekonstruētos namos. Tas veicinājis arī šādu dzīvokļu cenu palielināšanos. Piemēram, Rīgas centra jauno dzīvokļu, tai skaitā arī pilnībā renovētās ēkās, vidējā cena šā gada pirmajā ceturksnī bija par 18,5% augstāka nekā pirms gada un sasniedza 2400 eiro par kvadrātmetru, savukārt Vecrīgā un tās tuvumā šādu dzīvokļu vidējā cena bija par 16,2% augstāka un bija 4100 eiro. Pieprasījuma lielu daļu veido ārzemju pircēji, kas pārsvarā meklē dzīvokļus par cenu līdz 150 000 – 180 000 eiro.

Rīgas mikrorajonu jauno dzīvokļu vidējā cena 2013.gada pirmajā ceturksnī bija 1294 eiro par kvadrātmetru un par 11,6% pārsniedza iepriekšējā gada pirmo trīs mēnešu vidējo cenu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu